Klaipėdos merijoje - padalinių dėlionės

Klaipėdos merijoje - padalinių dėlionės

Klaipėdos miesto savivaldybėje ketinama keisti vidinę administracijos struktūrą. Siūloma Viešosios tvarkos skyrių papildyti poskyriais, atsisakyti Civilinės saugos skyriaus, planuojami ir kitokie pakeitimai.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, prieš metus įkurtas Viešosios tvarkos skyrius iki šiol buvo vientisas darinys, tačiau po truputį išsikristalizavo veiklos, kurios turėtų būti suskirstytos į poskyrius.

Todėl siūloma Viešosios tvarkos skyriuje įkurti Administracinės veiklos, Pažeidimų tyrimo bei Kontrolės ir prevencijos poskyrius.

Taip pat siūloma naikinti Civilinės saugos skyrių ir jo veiklą priskirti Miesto ūkio departamentui priklausančiam Miesto tvarkymo skyriui. Anot J. Simonavičiūtės, keičiasi pati civilinės saugos sistema. Ši sritis stiprinama priešgaisrinės gelbėjimo valdybos tarnyboje, automatiškai mažinama savivaldybėse esančių skyrių įtaka. Dėl to savivaldybės Civilinės saugos skyriuje vietoje keturių etatų lieka vos du. Administracijos direktorės teigimu, laikyti tokį mažą skyrių netikslinga, todėl ir ketinama skyrių naikinti, o du likusius etatus perkelti į Miesto tvarkymo skyrių.

Planuojami ir kitokie pokyčiai. Tiesiai savivaldybės administracijos direktoriaus pavaldumui turėtų pereiti Vaikų teisių apsaugos skyrius, dabar priklausantis Socialinių reikalų departamentui, o Gyvenamosios vietos deklaravimo skyrių ketinama perkelti į Civilinės metrikacijos skyrių. Ši valstybės savivaldybėms deleguota funkcija, J. Simonavičiūtės teigimu, negali būti vykdoma savivaldybės pastate, nes tam nėra pritaikytos pirmojo aukšto patalpos. Civilinės metrikacijos skyriaus patalpos tam tiktų labiau.

Taip pat ketinama į vieną skyrių sujungti informavimą ir elektronines paslaugas apimančius skyrius - Viešųjų ryšių, Informacinių technologijų bei Vieno langelio ir elektroninių paslaugų.

Pasak J. Simonavičiūtės, visi šie pokyčiai tėra vidiniai ir liečia tik pačią administracijos struktūrą. Etatų skaičius administracijoje nesikeis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder