Uostamiesčio Friedricho pasažo restorane svečių akį jau kuris laikas traukia erdvus akvariumas. Jis - ne tik interjero puošmena. Nuo šiol restorane galima gardžiuotis iš šviežių upėtakių pagamintais patiekalais.
Svečiui panorus paskanauti kepto upėtakio, pageidaujamo dydžio žuvis bus ištraukta iš akvariumo, o po keliolikos minučių jau garuos ant stalo.
"Šviežiau nebūna", - pristatydamas valgiaraščio naujovę sakė Friedricho pasažo savininkas Aidas Kaveckis.
Nepaisant to, kad gyvename pajūryje, galimybė gardžiuotis iš šviežiausios žuvies pagamintais patiekalais Klaipėdoje yra naujiena. Idėją įsirengti akvariumą A. Kaveckis nusižiūrėjo viešėdamas pas verslo partnerius Uzbekistane.
"Pamatęs panašius dalykus tenykščiuose restoranuose, užsidegiau. Grįžęs susiradau partnerių ir ėmiausi projektavimo. Ilgiausiai užtruko gauti visus reikalingus leidimus žuvų laikymui bei skerdimui", - pasakojo verslininkas.
Vietą akvariumui sakėsi nusimatęs iškart - jai labiausiai tikusi šoninė restorano siena.
Vaivorykštinius upėtakius Friedricho pasažui tiekia Girkalių kaime įsikūręs Linos Martinkutės akvakultūrinis ūkis "Pajūrio tinklas". Čia žuvys šeriamos išskirtinai ekologiškais pašarais.
Anot A. Kaveckio, laikyti upėtakį akvariume yra tolygu kopimui į Everestą: įnoringai žuviai tinka ne bet kokia vandens temperatūra, pratekamumas, deguonies kiekis, švara. Vienu metu 1,5 tonos talpos akvariume plaukios apie 100 žuvų.
Keptas upėtakis restorane patiekiamas dviem būdais: natūralaus skonio, užkepus žuvį konvekcinėje krosnyje, ir pagardintas pomidorais bei bazilikais.
"Kurį laiką eksperimentavome, pats ragavau patiekalus - uzbekus mūsų virėjai tikrai pranoksta. Manau, kad ši idėja pasitvirtins", - šypsojosi A. Kaveckis.
Greitai šis akvariumas pasaže nebebus vienintelis - kitą savaitę lietuviškų patiekalų smuklėje atsiras antrasis, kuriame bus įkurdinti vėžiai.
Rašyti komentarą