Klaipėdos biudžetas - kaip vaistinė

Klaipėdos biudžetas - kaip vaistinė

Per pirmuosius tris šių metų mėnesius į Klaipėdos biudžetą surinkta beveik 2 mln. litų daugiau nei planuota. Tačiau miesto finansininkai džiaugtis, jog bus taip ir toliau, neskuba - biudžetas iš esmės pilnėja tik todėl, kad skolas už valstybinės žemės nuomą ėmė grąžinti teismų pabijojusios įmonės.

Anot savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorės Aldonos Špučienės, per pirmąjį ketvirtį į miesto biudžetą planuota surinkta 100,1 mln. litų, o įplaukė 102 mln.

Daugiausia pinigų - 51,317 mln. Lt - gauta įvairių mokesčių pavidalais. Vien gyventojų pajamų mokesčių surinkta 30,1 mln. Lt (planuota - 29,6 mln.).

"Viskas buvo suplanuota gana realistiškai, kaip vaistinėje. Tačiau džiaugtis dar nėra kuo - kitų ketvirčių planai yra šiek tiek didesni", - sakė A. Špučienė, paminėjusi, kad valstybė savo įvairios paskirties dotacijas moka tvarkingai.

Anot jos, šį ketvirtį valstybinės žemės nuomos mokesčio gauta net 600 tūkst. Lt daugiau nei planuota. Šis perteklius susidarė dėl to, kad buvo itin suaktyvintas darbas su skolininkais. Dalis jų nepanoro bylinėtis teismuose ir grąžino skolas už ankstesnius laikotarpius.

Tuo metu vietinių rinkliavų (už atliekas, automobilių stovėjimą) planas nevykdomas. Vietoje 8,68 mln. Lt surinkta 8,37 mln. Komentuodama priežastis, A. Špučienė teigė, jog į vietinių rinkliavų planą buvo įskaičiuoti iš prekeivių surinkti mokesčiai už prekybą prie Lėbartų kapinių. Tačiau nuo metų pradžios tokiai prekybai neišduodami leidimai, tad nesurenkami ir mokesčiai.

Suplanuotas šių metų Klaipėdos miesto biudžetas yra beveik 391 mln. litų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder