"Klaipėdoje siaučia trynukų virusas"

"Klaipėdoje siaučia trynukų virusas"

Šitaip juokavo šiemet trynukų susilaukę klaipėdiečiai Rindeikos, kai vakar juos ir dar dvi tokios pat gražios likimo dovanos sulaukusias klaipėdiečių šeimas aplankė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas. Tuo pat metu kelių mėnesių mažylius supantys jauni tėvai negalėjo atsistebėti valdžios trumparegiškumu, kai, nepaisant gimusių vaikų skaičiaus, motinystės-tėvystės išmokos mokamos tik už vieną vaiką.

Nešinas sauskelnių pakuotėmis meras vakar aplankė tris klaipėdiečių šeimas, kurioms gandrai šiemet buvo ypač dosnūs ir dovanojo trynukus. Laimingi tėvai neslėpė, kad tokios praktiškos dovanos dabar labiausiai džiugina, nes vienos sauskelnių pakuotės dažnai pakanka vos vienai dienai.

Tėvai nuoširdžiai pasakojo, kaip ši graži likimo dovana apvertė aukštyn kojom jų gyvenimus.

Sunkiausia - naktimis

"Ne tik vaikus auginti, bet ir pasiruošti jų sutikimui reikia nemažai lėšų. Išleidome visas santaupas, kad įsirengtume didesnį butą. Reikėjo pirkti kitą automobilį, nes trynukų vežimas telpa ne į kiekvieną bagažinę.

Trynukų vos prieš 2,5 mėnesio susilaukusi Olga Samuchova džiaugėsi, kad vaikai kol kas leidžia išsimiegoti.

Iki pat paskutinės minutės negalėjau patikėti, kad valdžia priims tokį sprendimą ir, nepaisant gimusių vaikų kiekio, mokės tik už vieną. Man atrodo, kad čia yra žmogaus teisių pažeidimas. Keista klausytis, kai ekonomistė Aušra Maldeikienė aiškina, esą ir dvynukų, ir trynukų besilaukianti mama mokesčius moka tik už vieną vaiką, todėl ji ir gali gauti išmokas už vieną vaiką. O jei aš būčiau visų trijų vaikų susilaukusi atskirai? Tuomet sėdėčiau 6 metus motinystės atostogose ir per tą laiką man sumokėtų už tris vaikus, nors mokesčius moku tuos pačius. Tai kur čia logika?", - nuoskaudos neslėpė Statybininkų prospekte gyvenanti Jolanta Rindeikienė.

Liepos pradžioje dviejų dukryčių Patricijos ir Viltės bei sūnaus Gusto susilaukę Jolanta ir Saulius Rindeikos kol kas vaikus prižiūri dviese. Mama pasakojo, kad vyras buvo priverstas palikti darbą, nes vienai moteriai kol kas neįmanoma prižiūrėti trijų mažylių, o išleisti visą vyro atlyginimą auklei taip pat būtų nelogiška.

"Be to, sunkiausia būna naktimis, o juk auklė su manimi per naktį nesėdėtų", - pasakojo daugiavaikė mama.

Penkių asmenų šeima, turinti kas mėnesį padengti paskolą už butą, dabar turi išgyventi iš vienintelės motinystės išmokos. Tačiau moteris sakė tikrai nesiskundžianti gyvenimu, nes tokio džiaugsmo, kokį jie patyrė sulaukę tiek vaikų, galėtų palinkėti kiekvienam.

"Tai buvo pirmas mūsų bandymas susilaukti palikuonių ir labai sėkmingas. Kito karto jau ir nebereikės", - džiaugėsi laiminga mama.

Moteris sakė neskaičiuojanti, kiek jie dabar išleidžia pinigų vaikams, tačiau užsiminė, kad sauskelnių pakuotės ir pieno mišinio pakelio pakanka vos vienai dienai. O vienam iš vaikelių tenka pirkti specialų brangesnį mišinuką.

"Tai buvo pirmas mūsų bandymas susilaukti palikuonių ir labai sėkmingas. Kito karto jau ir nebereikės", - džiaugėsi laimingi Rindeikos.


"Mano pieno vaikai gauna tik kartą per dieną - kaip vaistų", - šypsojosi J. Rindeikienė ir pakvietė visus apžiūrėti vaikų kambarį, pilną prikrautą automobilinių kėdučių bei lopšių.

"Kai manęs kas nors klausia, kodėl vaikų nerengiame vienodais drabužėliais, tik nusišypsau - juk padėvėtų drabužių parduotuvėse vienodų drabužėlių sunkiai atrasi. Nauji drabužiai labai brangūs, o perkant padėvėtus labai daug susitaupo", - neslėpė moteris.

Sapnas išsipildė su kaupu

Naujakiemio gatvėje gyvenanti Solovjovų šeima šiemet kovą susilaukę sūnelių Glebo ir Kirilo bei dukrytės Vladislavos dar augina ir dešimtmetį sūnų Artemijų. Todėl daugiavaikė mama Julija džiaugėsi, kad jiems dar pavyko suspėti į didesnių išmokų traukinį ir jie gauna trigubas motinystės ir tėvystės išmokas.

"Neįsivaizduoju, kaip turi išgyventi kitos šeimos, kurioms moka tik už vieną vaiką", - pasakojo J. Solovjova.

Pats būdamas daugiavaikis tėvas Vytautas Grubliauskas sakė dar nepraradęs įgūdžių, kaip reikia prižiūrėti mažylius ir mielai palaikė ant rankų Solovjovų mažuosius sūnus, o dukra jaukiai jautėsi ant mamos Julijos rankų.

Moteris džiaugėsi, kad jiems vaikus padeda prižiūrėti močiutės, kurios anūkus lanko pagal grafiką.

"Kartais būna, kad vakare pradedu savęs gailėtis. Matyt, nuovargis vistiek yra. Tačiau esame labai laimingi. Kai su vyru nusprendėme, jog vyresnėliui reikėtų broliuko ar sesutės, aš susapnavau labai ryškų sapną, kad sulauksiu dvynių. Tuomet labai išsigandau. O, kai gydytojai pasakė, kad džiaugsmas bus net trigubas, jokio išgąsčio nebebuvo, tik tuoj pat iškilo klausimas - iš kur reikės gauti tokį vežimėlį", - pasakojo J. Solovjova.

Vežimėlį šeima rado, nepaisant to, išsiruošti į lauką nėra lengva užduotis. Kaip ir kitos vakar aplankytos trynukus auginančios šeimos, ji vežimėlį laiko automobilio bagažinėje, tad norint visus vaikus išsinešti į lauką vienų rankų nepakanka.

"Dabar dažnai pagalvoju, kad jei auginčiau vos vieną vaiką - tik nosį krapštyčiau. Kartais draugai bando guosti, kad vaikams paaugus bus lengviau, tačiau aš įtariu, kad sunkiausia dar priekyje, kai vaikučiai pradės ropoti, vaikščioti..." - mintimis dalijosi gausiai apdovanota mama.

"Visa kita nesvarbu"

Keistas sutapimas - rugpjūčio 2 dieną dukrų Janos ir Darjos bei sūnaus Aleksejaus sulaukusi vieniša mama Olga Samuchova taip pat gyvena pietinėje miesto dalyje - Varpų gatvėje. Moteris džiaugėsi, kad mažylius jai auginti padeda abi močiutės.

Moteris pasakojo, kad išgirdusi žinią apie daugiavaisį nėštumą ji patyrė nemenką šoką, tačiau po akimirkos ją aplankė džiaugsmas, kuris neapleidžia iki šiol.

"Visi pamatę pirmą kartą sako, kad vaikai vienodi, bet man jie visi labai skirtingi. Jie - neidentiški. Laimei, kad pamiegoti leidžia. Tik štai viena dukrytė šiandien pradėjo karščiuoti", - glausdama kūdikėlius pasakojo O. Samuchova, tarsi patvirtindama auksinę mintį, jog svarbiausia, kad mažyliai augtų sveiki.

"O visa kita nesvarbu", - tikino jauna moteris.

Jolantos ir Sauliaus Rindeikų trynukai kol kas telpa vienoje lovelėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder