Klaipėdoje siaučia "trynukų virusas"

Klaipėdoje siaučia "trynukų virusas"

Šitaip juokavo šiemet trynukų susilaukę klaipėdiečiai Rindeikos, kai antradienį juos su dovanomis aplankė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Nešinas sauskelnių pakuotėmis, meras antradienį priešpiet aplankė tris klaipėdiečių šeimas, kurioms gandrai šiemet buvo ypač dosnūs - dovanojo trynukus.

Naujakiemio gatvėje gyvenanti Solovjovų šeima, šiemet kovą susilaukusi dviejų sūnelių ir dukrytės, dar augina ir dešimtmetį sūnų. Todėl daugiavaikė mama Julija džiaugėsi, kad jiems dar pavyko suspėti į didesnių išmokų traukinį ir jie gauna trigubas motinystės bei tėvystės išmokas.

"Neįsivaizduoju, kaip turi išgyventi kitos šeimos, kurioms moka tik už vieną vaiką. Pavyzdžiui, vieno mišinio pakelio užtenka vos dienai", - pasakojo J. Solovjova. Moteris džiaugėsi, kad jiems vaikus padeda prižiūrėti močiutės.

Liepos pradžioje dviejų dukryčių ir sūnaus susilaukę Jolanta ir Saulius Rindeikos sakė kol kas bandantys vaikus prižiūrėti dviese. Jauna šeima stebėjosi tokiu valdžios trumparegiškumu ir nelogiškais ekonomistų skaičiavimais, esą motina mokėjo mokesčius tik už vieną vaiką, tad ir išmokas galinti gauti už vieną.

"O jei aš būčiau visų trijų vaikų susilaukusi atskirai? Tuomet mokėtų už tris. Tai kur čia logika?", - stebėjosi J. Rindeikienė.

Moteris pakvietė visus pasižiūrėti kaip dabar atrodo vaikų kambarys - pilnas vaikiškų automobilinių kėdučių ir lopšių.

"Nelengva Lietuvoje rasti ir gerą vežimuką trynukams - pirkome padėvėtą, bet jis žiemą nelabai praktiškas", - pasakojo penktame aukšte gyvenanti J. Rindeikienė ir užsiminė, kad paprastai vežimą laiko automobilio bagažinėje.

Keistas sutapimas, bet rugpjūčio 2 dieną dviejų dukrų ir sūnaus sulaukusi Olga Samuchova taip pat įsikūrusi penkiaaukščio namo viršutiniame aukšte. Moteris neslėpė, kad išsiruošti į lauką jai nėra lengva ir džiaugėsi, kad mažylius auginti padeda abi močiutės.

"Laimei, kad pamiegoti leidžia. Tik štai viena dukrytė šiandien pradėjo karščiuoti", - glausdama kūdikėlius pasakojo O. Samuchova.

Gausiai gandrų apdovanotos šeimos džiaugėsi mero vizitu ir praktiškomis dovanomis, o meras žadėjo, kad šis jo apsilankymas ir pagalba toli gražu ne paskutinė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder