Klaipėdoje rusai dirbs jau ir oficialiai

Klaipėdoje rusai dirbs jau ir oficialiai

Per penktadienį vykusį oficialų Rusijos Federacijos generalinio konsulato Klaipėdoje atidarymą prabilta ir apie būtinybę supaprastinti sienos kirtimo procedūrą Rusijos ir Lietuvos pasienio gyventojams.

Kone trejus metus užtrukusio Rusijos generalinio konsulato Klaipėdoje statybos pasiteisino - penktadienį į iškilmingą atidarymo ceremoniją susirinkę garbūs svečiai džiaugėsi, kad šis statinys papuoš Šermukšnių gatvę.

"Šiandien išsipildė tai, apie ką mes svajojame jau nuo 1994-ųjų - turime puikų konsulato pastatą. Simboliška, kad jo atidarymą švenčiame šiandien, kai Rusijoje minima diplomatų diena", - atidarymo iškilmėse kalbėjo Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė.

Be kita ko, jis vylėsi, kad greitu laiku Rusijos ir Lietuvos pasienio gyventojai galės kur kas paprasčiau kirsti sieną ir lankyti vieni kitus. Apie tokius ketinimus žurnalistams užsiminė ir vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

"Manau, kad gana greitu laiku bus parengta vietinio eismo per sieną schema. Žinia, Rusija dabar tokią schemą turi su Lenkija, o Lietuva - su Baltarusija, tad, matyt, netolimoje ateityje bus padaryta supaprastinta sienos kirtimo tvarka ir Lietuvos bei Rusijos pasienio gyventojams. Tačiau tai labiau Užsienio reikalų ministerijos kompetencija", - kalbėjo R. Palaitis.

Rusijos Federacijos generalinis konsulas Klaipėdoje Anatolijus Krotkovas ypač dėkojo uostamiesčio valdžiai už draugiškumą, o Lietuvos statybų bendrovėms - už puikų darbą.

"Tokie konsulatai yra tik Vilniuje ir Klaipėdoje, be to, Marijampolėje atidarytas Rusijos garbės konsulatas. Todėl mes labai vertiname Klaipėdos valdžios geranoriškumą ir pagalbą statant šį svarbų mums pastatą", - kalbėjo A. Krotkovas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo ruožtu pasidžiaugė ne tik tuo, kad naujas architektūrinis statinys papuoš miestą, bet ir tuo, kad konsulato darbuotojai rūpinsis ne tik atvykėlių iš Rusijos poreikiais, bet ir uostamiestyje gyvenančia rusų bendruomene.

"Manau, kad ši diplomatinė įstaiga turės gerokai platesnį veiklos spektrą nei galima būtų įsivaizduoti", - svarstė V. Grubliauskas.

Daugiau nei 10 metų Rusijos generalinis konsulatas Klaipėdoje glaudėsi K. Donelaičio gatvėje esančiose kone penkis kartus mažesnėse nuomojamose patalpose. Todėl dabar konsulato darbuotojai džiaugiasi, kad nuo šiol jie turės kur kas daugiau erdvės žmonėms priimti.

Kaip ir anksčiau, čia dirbs budėtojas, kuris reguliuos lankytojų srautus. Naujajame pastate lankytojams bus skirti du pastato aukštai. Norintieji gauti vizas, besirūpinantieji paso ar pilietybės klausimais neturės grūstis vienoje eilėje.

Beje, šių metų pradžioje Rusijos generalinis konsulatas Klaipėdoje pradėjo tvarkyti vizų dokumentus, naudojant elektroninę prašymų vizai gauti technologiją.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder