Klaipėdoje pristatytas Michail Gulin laivų paradas

Klaipėdoje pristatytas Michail Gulin laivų paradas

Šeštadienio pavakarę Klaipėdoje buvo pristatytas baltarusų menininko Michail Gulin sukurtas laivų paradas. Pristatymas prasidėjo Meno kieme, kur buvo išnešti meninko kūriniai. Vėliau persikėlus senuoju keltu į Smiltynę, laivai iškilmingai buvo nuleisti į vandenį.

Menininkas Michail Gulin per dvi savaites sukūrė nepaprastus meno kūrinius - flotilės laivyną iš kartono ir kitų medžiagų. Ši akcija buvo skirta įvairiems neįgyvendintiems grandioziniams valstybių projektams.

Kartu su Antonina Slobodchikova viešintis Klaipėdos kultūrų komunikcijų centre, M. Gulin dalyvauja tarptautiniame projekte „Going Public“ , kuris apima Lietuvos, Baltarusijos, Kaliningrado srities bei Vokietijos meno atstovus. Lietuvoje viešinčių menininkų kūriniai realizuojami bendradarbiaujant su Klaipėdos kultūrų komunikacijos centru.

Projekto „Going Public“ koordinatorė Julija Fomina teigia, jog šis projektas ypatingas ir išskirtinis. Menininkai surengė aktualias diskusijas provokuojančias meno akcijas. Taip pat jų kūriniai - tai ne įprastas menas. Jis neskirtas dekoruoti, papuošti gatves. Tai menas viešose erdvėse, skatinantis apie jas kalbėti. Šio projekto ašis, bei tikslas - kalbėti ne apie pop meną, ne apie dekoracijas. Menininkų kūriniai turi padėti iškelti problemas apie miesto erdves, atkreipti į jas publikos dėmesį. Projektas orientuotas ne į meno kūrinių kūrimą, jų demonstravimą viešose erdvėse, jis skirtas meno galimybių, auditorijos kūrimo tyrimams. Tai galimybė „viešai pasisakyti“ apie meną už muziejų ir galerijų ribų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder