Klaipėdoje mažėja parduotuvių

Klaipėdoje mažėja parduotuvių

Šį sekmadienį duris visam laikui užvers prekybos tinklo "Norfa" parduotuvė, įsikūrusi Liepų gatvėje. Kaip toliau gali keistis uostamiesčio prekybos centrų rinka, didieji jos žaidėjai neatskleidžia.

Pernai birželį šio prekybos tinklo atstovas spaudai Darius Ryliškis teigė, jog Liepų gatvėje esančios parduotuvės uždaryti neplanuojama, nors ir buvo statomas naujas prekybos centras Priestočio gatvėje

"Visgi tai nuspręsta padaryti dėl keleto priežasčių - Liepų gatvės "Norfa" ėmė konkuruoti su naująja parduotuve. Be to, mūsų tinklas vykdo parduotuvių atnaujinimo programą - jau daugiau nei pusė jų yra įrengtos pagal naująją koncepciją ir atrodo taip, kaip naujoji "Norfa" Klaipėdos Priestočio gatvėje. O uždaroma kaimynystėje esanti parduotuvė jau buvo morališkai pasenusi", - aiškino D. Ryliškis.

Anot jo, pagal galimybes šios parduotuvės darbuotojai bus įdarbinti kitose parduotuvėse, veikiančiose uostamiestyje.

Kalbėdamas apie "Norfos" planus Klaipėdoje jis teigė, jog vietos plėtrai čia matoma, tačiau konkrečių sutarčių dar nėra sudaryta.

Pernai Klaipėdoje prekybos tinklas "Rimi" uždarė parduotuvę, veikusią Liepojos gatvėje, priešais vasaros estradą. "Iki" - parduotuvę "Ikiukas", kuri buvo įsikūrusi Liepų gatvėje, netoli dabar uždaromos "Norfos", nes netoliese, naujojoje autobusų stotyje atidarė naują parduotuvę. O "Maxima LT" uždarė Šilutės plente veikusią "Maxima" bazę.

2009-aisiais "Maxima LT" uostamiestyje uždarė dvi savo tinklo parduotuves, veikusias Taikos prospekte - šalia naktinio klubo "Piteris" ir priešais Žvejų rūmus. Sprendimas uždaryti šias parduotuves buvo priimtas atsižvelgiant į Konkurencijos tarybos nutarimą, apribojusį šio tinklo plėtrą kai kuriuose regionuose. Du prekybos centrus Klaipėdoje tais metais uždarė ir "Norfa". Ji atsisakė prekybos centro Nemuno gatvėje ir parduotuvės, veikusios Šilutės plente, šalia buvusio mėsos kombinato. Tada prekybos tinklo atstovai irgi tikino, kad šios parduotuvės buvo tiek morališkai, tiek techniškai pasenusios.

"Maxima LT" Įvaizdžio ir komunikacijos departamento vadovė Lina Muižienė vakar tvirtino, jog bendrovė Klaipėdoje kol kas neturi jokių planų dėl parduotuvių skaičiaus keitimo.

"Vienintelis projektas - prekybos centre "Banginis" įsikūrusi parduotuvė jau antrus metus iš eilės vasarą dirba visą parą", - sakė L. Muižienė.

UAB "Rimi Lietuva" Viešųjų ryšių vadovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė tvirtino, kad bendrovė planuoja tolimesnę plėtrą Klaipėdoje ir nuolat dairosi patrauklių variantų, tačiau kol kas detaliau plėtros planų neįvardijo.

Pasak "Iki" Komunikacijos skyriaus vadovo Valdo Lopetos, prekybos tinklas šiuo metu Klaipėdoje investuoja tik į parduotuvių rekonstrukciją - atnaujintas "Pajūrio Ikiukas" ir "Iki Eglė".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder