Klaipėdoje - "Žaliosios atostogos" (programa)

Klaipėdoje - "Žaliosios atostogos" (programa)

Rugpjūčio 14–15 dienomis Klaipėdos Teatro aikštėje vyks projekto „Žaliosios europiečių atostogos 2012“ renginiai. Savaitgalį Palangoje prasidėjęs projektas, kurio tikslas – atkreipti gyventojų dėmesį į aplinkos tausojimo svarbą, klaipėdiečius ir miesto svečius kvies į nemokamus edukacinius užsiėmimus, koncertus, vaidinimus.

Projekto iniciatoriai ir organizatoriai – Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Europos Parlamento informacijos biuras ir LR užsienio reikalų ministerija.

Jau penktus metus organizuojamomis „Žaliosiomis europiečių atostogomis“ siekiama atkreipti dėmesį į aplinkos išsaugojimą, ekologiją, paskatinti žmones tausoti gamtą ir aplinką. Šiais metais projektas kviečia išsamiai susipažinti su atsinaujinančiais energijos šaltiniais, jų privalumais ir perspektyvomis mūsų šalyje.

„Džiaugiamės, kad „Žaliųjų europiečių atostogų 2012“ renginiai pajūryje pritraukia daug žmonių, kurie domisi atsinaujinančiais energijos šaltiniais ir aktyviai dalyvauja edukaciniuose užsiėmimuose. Šiemet pirmą kartą projektas atkeliauja į Klaipėdą. Siekiame, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie gamtoje vykstančius pokyčius, susijusius su klimato kaita, norime paskatinti atsakingą vartojimą ir rūpinimąsi aplinka“, – sako Gražina Soltonienė, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Komunikacijos skyriaus specialistė.

Antradienį ir trečiadienį, Klaipėdos Teatro aikštėje, nuo 18 iki 22 val. vyks konkursai, kūrybinės dirbtuvės vaikams, kvies „Žalioji laboratorija“, veiks informacijos centras. Žiūrovai turės galimybę pamatyti pagal lietuvių rašytojo J. Lauciaus pasaką pastatytą spektaklį ir pabendrauti su autoriumi, bus parodytos Klaipėdos Pilies teatro paruoštos improvizacijos „Versalio sodai“ ir „Kariatidės“. Nemokamuose vakaro koncertuose pasirodys Egidijus Sipavičius, grupė „Old City Band“.

Programa

Rugpjūčio 14 d., Klaipėdos Teatro aikštė

18.00 – 18.30 Oficialus renginio atidarymas: Valdymo partnerystės programos partnerių atstovų sveikinimas, Klaipėdos savivaldybės atstovų sveikinimas.

18.30 - 20.30 Projekto "Žaliosios europiečių atostogos 2012" erdvė atvira poilsiautojams, veikia INFOCENTRAS, kur skelbiama vieša informacija apie numatytas veiklas ir renginius projekto metu. Savanoriai bendrauja su lankytojais.  Infocentro palapinėje galima rasti visą  informaciją, susijusią su projektu. Veikia „Žalioji laboratorija“ ir organizuojamos kūrybinės dirbtuvės vaikams.

19.00  - 20.30 Viktorina, kurios klausimai parengti atsinaujinančių išteklių tema; Šiaurės ministrų tarybos Lietuvoje įsteigtas lauko žaidimas.

20.30  - 21 val. Klaipėdos Pilies teatro paradas-improvizacija „Versalio sodai“

21.00 – 22 val. Egidijaus Sipavičiaus gyvo garso koncertas.

Rugpjūčio 15 d., Klaipėdos Teatro aikštė

18.00 - 20.30 Projekto "Žaliosios europiečių atostogos 2012" erdvė atvira poilsiautojams, veikia INFOCENTRAS, kur skelbiama vieša informacija apie numatytas veiklas ir renginius projekto metu. Savanoriai bendrauja su lankytojais.  Infocentro palapinėje galima rasti visą  informaciją, susijusią su projektu. Veikia „Žalioji laboratorija“ ir organizuojamos kūrybinės dirbtuvės vaikams.

19.00  - 20 val. Viktorina, kurios klausimai parengti atsinaujinančių išteklių tema; Šiaurės ministrų tarybos Lietuvoje įsteigtas lauko žaidimas.

20.00 – 20.20 Oficialus renginio uždarymas: Valdymo partnerystės programos partnerių atstovų kalba ir trumpa projekto apžvalga. Taip pat galbūt Klaipėdos savivaldybės atstovų kalba.

20.20  - 21 val. Klaipėdos Pilies teatro paradas-improvizacija Kariatidės“

21.00 – 22 val. Grupės „Old City Band“ gyvo garso koncertas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder