Klaipėdiečius džiugina žalios Kalėdų dovanos

Klaipėdiečius džiugina žalios Kalėdų dovanos

Šeštadienį, gruodžio 10-ąją, pirmoji iš keturių žaliaskarių keturiose miesto gatvių sankirtose įsižiebė eglutė tarp Nidos ir Naikupės gatvių. Čia susitelkęs gausus būrys vaikų su tėveliais ir močiutėmis netrukus įsisuko į siautulingą šokio sūkurį su Kalėdų seneliu. Jau antrą kartą eglutes miestelėnams, gyvenantiems toli nuo Teatro aikštės, kur rymo didžioji eglė, dovanojo daugiabučius namus administruojančios įmonės "Marių valdos", "Ąžuolyno valda", "Pempininkų valdos" ir UAB "Buitis be rūpesčių".

Anaiptol ne visi klaipėdiečiai prieš gražiausią metų šventę galėjo nuvykti į miesto centrą, todėl Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) Klaipėdos regiono atstovui Mindaugui Geniui kilo idėja šventinę dvasią iš miesto centro perkelti į gyvenamuosius rajonus, kur gyvena daugiausia miestelėnų.

"Jau pernai surengta eglučių įžiebimo akcija pasiteisino, žmonės labai džiaugėsi tokia bendruomenės dvasia, tad šventė, linksminosi. Girdėjau, ir Naujųjų metų naktį dauguma žmonių, mušan vidurnaktį, išėjo prie gyvos eglutės pasveikinti ateinančių metų ir vieni kitų. Aišku, vaikams tai yra didžiausias džiaugsmas, bet tikuosi, kad ir suaugusieji patiria malonių emocijų. Man iš vaikystės tikra, iš girios atvežta eglutė keldavo didelį džiaugsmą, tad ir dabar mintimis sugrįžtu į vaikystę, prisimenu Kalėdų nuotaiką ir dovanas, tikėjimą", - sakė UAB "Marių valdos" direktorius Virginijus Dabrovolskas.

Iš tiesų, visų susirinkusiųjų veidai švytėjo šypsenomis. Kalėdų senis nevėlavo nė akimirkos ir pasisveikinęs iš karto visus pakvietė apšilti, pašokti aplink eglutę, o kai jau visi įraudo ir žvarbūs vėjai pasidarė nebaisūs, Kalėdų senelis pakvietė padainuoti, pažaisti, minti minkles ir eilėraštuką pasakyti. Kad ir ne visi vaikai buvo labai drąsūs, saldainių ir kitų skanėstų užteko visiems. Dūko net patys mažiausieji, paleidę mamyčių rankas.

"Mes labai džiaugiamės, turėdami eglutę kieme. Mano mama jau labai garbaus amžiaus, tai ji egle grožisi pro langą. Na, o vaikai tai kasdien prasimano žaidimų prie tos eglutės", - sakė Marija Petrova.

"Naujuosius metus visada norisi sutikti namuose. Labai smagu dvyliktą valandą išbėgti su vaikais į lauką, pakilus nuo stalo, įkvėpti gryno oro ir pasigėrėti fejerverkais. Pasveikiname ne tik kaimynus iš savo namo, bet ir iš aplinkinių namų. Pasirodo, puikūs žmonės gyvena aplinkui, su kuriais susipažinome pernai per Kalėdas, va prie šitos išpuoštos eglės", - sakė Milda Petrulienė.

"Aš džiaugiuosi, kad Kalėdų senelis atėjo. Jis ateis ir į mokyklą, bet savo kieme gera proga su juo iš arčiau susipažinti, susikibus už rankų su kitais vaikais pašokti. Man nesvarbu, kad blogas oras, užtat nuotaika labai gera. Aš vėl ir vėl ateisiu pasidžiaugti egle, o kai bus šilčiau, atsivesiu mažąjį broliuką Džiugą", - sakė aštuonių metų Monika.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder