Klaipėdiečiams - naujos gyvūnų laikymo taisyklės

Klaipėdiečiams - naujos gyvūnų laikymo taisyklės

Gyvūnų priežiūros ir laikymo taisyklės Klaipėdos mieste - atnaujintos. Gyventojai raginami išreikšti savo nuomonę ir pastebėjimus šiuo klausimu miesto valdininkams iki rugpjūčio 16 d.

Visuomenės svarstymui pateiktos 29 nuostatos dėl gyvūnų laikymo Klaipėdos mieste. Tarp jų - draustinas elgesys su gyvūnais, detalios jų laikymo ir priežiūros taisyklės, ūkinių gyvūnų laikymas, veterinarijos reikalavimai. Išskirta šunų ir kačių registravimo ir identifikavimo tvarka ir administracinės atsakomybės informacija. Detali informacija paskelbta savivaldybės internetiniame portale.

Laikymo tvarka - gerokai atnaujinta

Naujosios taisyklės nurodo daug labiau sugriežtintą gyvūnų laikymo tvarką. Pavyzdžiui, anksčiau gyvūno šeimininkas privalėjo užtikrinti ramybę daugiabučio namo bute nuo vidurnakčio iki 6 valandos ryto, o dabar - visą parą. Jeigu gyvūno sutramdyti nepavyksta - tokiu atveju jam privali specialistų priežiūra dėl dresūros ir bendrosios gyvūno psichologijos formavimo.

Taip pat, ko nebūta anksčiau, savininkas privalo turėti raštišką daugumos laiptinės gyventojų sutikimą, kad galėtų teisėtai laikyti naminį gyvūną. Šunys ir kiti gyvūnai, kurių negalima talpinti nešiojamojoje transportavimo taroje (krepšiai, narveliai ir pan.) privalės turėti ne ilgesnius kaip 1 metro pavadėlius ir jeigu gyvūno zootomija leidžia - antsnukius.

Pasak miesto priežiūros poskyrio vyr. specialistės Laimos Jūrevičienės, naujosios taisyklės turi ryškių skirtumų palyginti su senosiomis.

"Parengtas projektas, palyginus su praeitu yra griežtesnis. Taip pat, numatytos didelės administracinės nuobaudos tiems, kurie šios tvarkos, kai ji bus galutinai patvirtinta, nesilaikymo." - teigia L. Jūrevičienė.

Gyventojai, nepatenkinti jų kaimynų laikomais naminiais gyvūnais, gali nedelsiant rašyti administracinius pareiškimus į artimiausią policijos poskyrį. Atsakingi pareigūnai atvykę galės įvertinti situaciją ir naujųjų taisyklių nesilaikančiuosius įspėti administracinės įspėjimu ir nubausti iki 200 Lt siekiančia bauda. Vėliau, jeigu gyvūno šeimininkas ir toliau piktavališkai nesilaiko numatytų taisyklių, galima susilaukti griežtų sankcijų - baudos iki 2 000 Lt ir gyvūno konfiskavimu.

Gyventojų nuomonė

Klaipėdos miesto savivaldybė labai laukia gyventojų pasiūlymų, dėl pasikeitusios tvarkos ir primena, kad tik patys gyventojai gali atsakyti į daug klausimų, kurie miesto tvarkymo skyriui gali ir nekilti. L. Jūrevičienė kalbėjo, kad ne visi sprendimai būtinai bus priimti.

"Kalbant apie punktą, kad gyvūno savininkas turės susirinkti daugumos laiptinės gyventojų parašus - to, ko gero, nebus. Jau dabar susilaukėme daug laiškų su argumentais prieš šią nutartį. Todėl greičiausiai jos teks atsisakyti arba ją pakeisti", - aiškino Klaipėdos miesto priežiūros vyr. specialistė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder