Klaipėdiečiai mini valstybės atkūrimo dieną

Klaipėdiečiai mini valstybės atkūrimo dieną

Ketvirtadienį spaudžiant šaltukui, tačiau širdis šildant žiemiškai saulei ir patriotiškumo jausmui, uostamiesčio gyventojai rinkosi į Vasario 16-ajai - Lietuvos valstybės atkūrimo dienai - skirtus renginius.

Ryte klaipėdiečiai rinkosi Marijos Taikos karalienės bažnyčioje, kurioje klausėsi šv. mišių už Lietuvą. Iš karto po pamaldų startavo iškilmingos eitynės į Atgimimo aikštę. Rikiuotėje dalyvavo Karinių jūrų pajėgų, Krašto apsaugos savanorių bei policijos atstovai. Savo vėliavų eitynėse iškelti nepamiršo ir įvairios politinės partijos. Tiesa, jų dalyvavimas šventėje papiktino kai kuriuos miestiečius. Iš bažnyčios po mišių išėjusios pagyvenusio amžiaus moteriškės negalėjo atsistebėti, jog tuoj po kunigo pasisakyti nusprendė ir kai kurių politinių partijų atstovai.

Vidurdienį rikiuotė pasiekė Atgimimo aikštę, kur šią pasitiko nemažas būrys miestiečių. Rinkosi ne tik vyresnio amžiaus žmonės, bet ir jaunuoliai, šeimos su įvairaus amžiaus vaikais. Ne retas vaikas buvo papuoštas tautine atributika, rankutėse mosavo Lietuvos vėliavėle.

Aikštėje klaipėdiečių laukė iškilminga rikiuotė, Lietuvos vėliavos pakėlimas. Lietuvos himną klaipėdiečiams giedojo vokalinis ansamblis "Capella A". Klaipėdiečius sveikino uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas, linkėdamas visada būti ištikimais valstybei ir savo miestui. Sveikinimo žodį tarė ir vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis bei Klaipėdos universiteto Humanitarinių mokslų fakulteto dekanas Rimantas Balsys.

"Parodykit man nors vieną darbą, kurį pradėjus viskas vėliau vyktų savaime. Žinoma, tokių yra - skylė kelnėse atsiranda ir vis didėja be jokio vargo, į vandenį įmestas kirvis pats nugrimzta dugnan, o vėtros nulaužtas medis be žmogaus pastangų nukrenta žemyn, tačiau laisvė turi būti puoselėjama nuolatos", - sakė R. Balsys.

Po sveikinimo kalbų klaipėdiečiai buvo pakviesti pasimėgauti karšta arbata. Ne vienas po renginio skubėjo link centrinio pašto, kur galėjo pasiklausyti šventinio Klaipėdos kariliono koncerto. 13 val. į šventinį renginį "Mūsų vaikai - tėvynei Lietuvai" pakvietė Klaipėdos universiteto menų fakulteto koncertų salė.

Beje, 16 val. miestiečių lauks dar vienas nemokamas koncertas - "Švyturio" arenoje Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga koncertuos valstybinis dainų ir šokių ansamblis "Lietuva", solistai Kristina Zmailaitė, Edmundas Seilius ir Česlovas Gabalis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder