Klaipėdiečiai kviečiami pajudėti

Klaipėdiečiai kviečiami pajudėti

Klaipėdiečiai kviečiami aktyviai paminėti Europos judriąją savaitę. Uostamiesčio gatvėmis bus rengiamas visuotinis bėgimas, didžiosiose miesto aikštėse žmonėms bus dalijami atšvaitai, organizuojamas "Rudens krosas", šiaurietiško ėjimo treniruotės, praneša Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras.

Atkreipiamas klaipėdiečių dėmesys į neigiamą transporto priemonių poveikį mus supančiai aplinkai ir žmonių sveikatai, žmonės raginami aktyviau naudotis visuomeniniu transportu, dviračiais bei nepamiršti pasivaikščiojimų pėsčiomis.

Atšvaitų dalijimo akcija skirta paminėti dieną be automoblio. Didėjant eismo intensyvumui bei gausėjant transporto priemonių, proporcingai daugėja ir nelaimių keliuose. Sutrumpėjus šviesiam paros laikui ir prastėjant oro sąlygoms, patartina pėstiesiems su savimi nešiotis atšvaitus. Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistai kartu su Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro pareigūnais atšvaitus dalins rugsėjo 20 d. (ketvirtadienį) 17 val. šiose miesto vietose:

1. Lietuvininkų aikštėje (prie perėjos)

2. Atgimimo aikštėje (prie sankryžos)

3. Šalia PC „Akropolis“ (prie didžiosios sankryžos)

Visuotinis bėgimas rengiamas rugsėjo 21 d. (penktadienį) 12 val. Visi bėgikai rinksis Klaipėdoje prie Trinyčių tvenkinio (nuo Sendvario mokyklos pusės). Išradingiausiai ir originaliausiai apsirengę bėgikai sulauks dovanų iš VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“

„Europos judriosios savaitės tikslas – informuoti visuomenę apie būtinybę kovoti su tarša, kuri atsiranda dėl intensyvėjančio motorinių transporto priemonių eismo miestuose. Tai ne tik kova su oro tarša ar triukšmu, bet ir gyvenimo kokybės gerinimas mieste. Renginiais mieste taip pat norime atkreipti dėmesį į menką žmonių fizinį aktyvumą. Šiuolaikiniai žmonės mažai juda, dažnas dirba sėdimą darbą, daug naudojasi automobiliu. Daugiau vaikščiokite, užuot važiavę liftu, lipkite laiptais, važiuokite dviračiu – taip pasijausite žvalesni, nestigs geros nuotaikos“ , - patarė Klaipėdos m. visuomenės sveikatos specialistai.

Taip pat Klaipėdos visuomenės sveikatos biuras šią savaitę ragina prisijungti prie šiaurietiško ėjimo treniruočių.

Rugsėjo 18 d. 17:15 val. kviečiami visi, kurie jau yra susipažinę su šia fizinio aktyvumo forma, tobulinti praktinius įgūdžius. Susitikimo vieta. Vasaros estrados tako pradžia, prie suoliukų (iš Liepojos g. pusės).

Rugsėjo 22 d. 11 val. Kviečiami visi, kurie yra susipažinę su šiaurietiškuoju ėjimu, dalyvauti žygyje nuo I-Melnragės iki II-Melnragės ir atgal (atstumas gali būti pratęsiamas, atsižvelgiant į dalyvių pageidavimus). Susitikimo vieta. I-Melnragė, prie parduotuvės „IKI“.

Turėti: avėti patogią avalynę, vilkėti laisvą aprangą, užsidėti galvos apdangalą, turėti geriamojo vandens. Pažymime, kad visus daiktus, kuriuos turėsite su savimi, susidėkite į kuprinę (kuprinė nevaržys šiaurietiško ėjimo judesių).

IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA. Tel. (8 46) 234796; mob. 8 615 16155; arba el. paštu [email protected]

Rugsėjo 25d. 14:30 val. Klaipėdos miesto stadiono aikštyne (Sportininkų g. 46 ) rengiamas „Rudens kroso“ bėgimo čempionatas, kurio metu Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai visiems norintiems sužinoti tikslų svorį, raumenų - riebalų masės santykį, bei kaip išlaikytų optimalų kūno svorį, atliks kūno masės analizę bei pateiks kasdieninio fizinio aktyvumo krūvio rekomendacijas. Akcijos metu bus galima pasimatuoti ir kraujo spaudimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder