Klaipėdiečiai Konstitucijos egzamine nesublizgėjo

Klaipėdiečiai Konstitucijos egzamine nesublizgėjo

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybėje jau penktąjį kartą rinkosi piliečiai, pasiryžę pasitikrinti savo konstitucines žinias. Užsiregistravo 10 dalyvių, tačiau atėjo 28 žmonės, tad paskutinę akimirką teko paruošti daugiau užduočių.

Kai kurie dalyviai iš pradžių ketino organizuotai internetu tikrintis savo teisines žinias, bet vis dėlto pasirinko savivaldybės Tarybos posėdžių salę. Pasitikrinti žinias atėjo ir teisinį išsilavinimą turintys arba jo siekiantys klaipėdiečiai. Jiems buvo pateiktos sudėtingesnės užduotys.

Pernai šis konkursas susilaukė vos aštuonių dalyvių.

"Pirmieji trys konkursai, kuriuos atsakingai organizavo Lietuvos žurnalistų sąjunga, vykdavo šeštadieniais. Tuomet susirinkdavo iki 150 žmonių. Šie organizatoriai suprato, kad žmonėms reikalinga šventė, ir šeštadienis buvo ta diena, kai žmonės ateidavo gerai nusiteikę, puikiai pasirengę, po konkurso nugalėtojai būdavo apdovanojami suvenyrais", - sakė konkurso komisijos pirmininkė, savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rima Beinoravičienė.

"Norėjau pasitikrinti savo žinias, kurias įgijau tik šiais metais, specialiai perskaitęs Konstituciją. Manau, kad pagrindus aš žinau, o kai ką - iš gyvenimo patirties, juk Lietuvoje gyvenu, žinau, kokie įstatymai. Manau, kad dauguma žmonių neskaitė Konstitucijos, gal domėtųsi, bet nėra laiko ir turi kitų rūpesčių", - sakė aukštąjį matematikos mokslų išsilavinimą turintis konkurso dalyvis Rolandas Valickas.

"Tiesiog norėjosi savo dalyvavimu prisidėti prie gražios, augančios tradicijos, ir tuo pačiu išbandyti savo žinias. Šis kartas man antras, tokiame konkurse dalyvavau dar būdama mokinė. Kalte nieko nekaliau, tiesiog pasiskaičiau, kaip bus, taip bus, atėjau ne laimėti, buvo įdomu. Ypač dėl to, kad pagrindinį šalies įstatymą skaitant dalyvavo ir mano močiutė, įdomūs buvo jos reakcijos ir pasvarstymai, kad jeigu taip būtų, kaip rašoma, tai mūsų visuomenė ir valstybė būtų tobulaŽinoma, žmogus turi žinoti savo šalies Konstituciją beveik mintinai. Kita vertus, kiek tai duoda naudos? Kitą kartą atrodo, kad toji Konstitucija yra šiek tiek utopinė, nes realiai susidūręs su problemomis žmogus, vargu, ar visada gali pasiremti Konstitucija. Bet ne Konstitucija, o įstatymai yra taisytini", - sakė lietuvių filologiją ir režisūrą Klaipėdos universitete studijuojanti Alma Dromantaitė.

"Palyginus su ankstesniuoju, šis konkursas buvo lengvesnis. Pasitaikė ir toks nesusipratimas, jog vienas klausimas pasufleravo atsakymą į kitą klausimą. Dalyvavau konkurse, nes man tai jau tapo tradicija, anąkart man pritrūko dviejų teisingų atsakymų. Nežinoti savo šalies gyvenimo būtų neprotinga", - sakė administracinį darbą dirbanti Rima Nausėdaitė.

Antrajame etape susirungs teisingai atsakiusieji į ne mažiau kaip 25 testo klausimus. Šį kartą iš klaipėdiečių, dalyvavusių konkurse, į II-ąjį turą pateko tik vienas - Vytautas Balvočius. Pernai į antrąjį konkurso etapą nepateko nė vienas klaipėdietis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder