Klaipėdiečiai į Konstitucijos egzaminą rinkosi negausiai

Klaipėdiečiai į Konstitucijos egzaminą rinkosi negausiai

Penktadienį jau ketvirtus metus iš eilės vyko visuotinė teisinių žinių įvertinimo akcija - Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzaminas, skirtas visiems Lietuvos Respublikos piliečiams ir gyventojams. Miestų ir rajonų savivaldybėse žinias vidurdienį tikrinosi piliečiai ir teisinį išsilavinimą turintys ar teisę studijuojantys asmenys, mokiniai Konstitucijos egzaminą laikė mokyklose per pirmąją - Konstitucijos pamoką. Teisines žinias tikrinosi ir nuteistieji, kalintys įkalinimo įstaigose.

Šiemet norą dalyvauti Konstitucijos egzamine išreiškė 52 miestų ir rajonų savivaldybės, 39 mokyklos, įkalinimo įstaigos.

Šiais metais renginį vykdo įvykių rinkodaros kompanija "Publicum Events" kartu su partneriais - Lietuvos savivaldybių asociacija, Švietimo ir mokslo ministerija, Kalėjimų departamentu, Lietuvos mokyklų parlamentu. Renginį globoja prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prie egzamino rengėjų tradiciškai prisidėjo ir Klaipėdos miesto savivaldybė. Tačiau ketvirtasis Konstitucijos egzaminas uostamiestyje pritraukė vos 15 entuziastų, iš jų - du Klaipėdos miesto Tarybos narius - Naglį Puteikį ir Jurijų Šeršniovą. Egzamine nepasirodė nė vienas teisinį išsilavinimą turintis ar jo siekiantis žmogus. Tuo tarpu pernai dalyvių susirinko net 50, iš jų - keturi Tarybos nariai ir du teisės studentai.

Tikėtina, jog dalyvių gretos praretėjo dėl to, jog egzaminas pirmą kartą organizuotas darbo dieną, todėl ne visi galėjo į jį atvykti. Be to, šiemet pirmą kartą moksleiviams egzaminas organizuotas atskirai - mokyklose, o ne savivaldybėse.

Atvykusiems į egzaminą užduotys didelių problemų nekėlė. Pirmieji į visus klausimus atsakė vos per 15 minučių ir tvirtino, jog egzaminas buvo labai lengvas. Visgi pasitaikė ir tokių, kurie dvejojo, mat galvojo, jog iš pažiūros lengvos užduotys gali slėpti kokį nors "kabliuką". Paskutinieji dalyviai egzamino vietą paliko maždaug po pusvalandžio.

Konstitucijos egzaminas vyks dviem etapais. Pirmojo etapo rezultatai paaiškės per kelias darbo dienas. Antrasis etapas vyks spalio 15 d. Vilniuje veiks pagrindinė egzamino vertinimo komisija, kuri peržiūrės I ir II etapų vertinimo komisijų atsiųstus protokolus ir priims galutinį sprendimą. Iki spalio 21 dienos vakaro pagrindinė vertinimo komisija atrinks 21 nugalėtoją ir asmeniškai informuos kiekvieną dėl atvykimo į Apdovanojimo ceremoniją prezidentūroje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder