Klaipėda neatiduos Vilniui buvusios rotušės

Klaipėda neatiduos Vilniui buvusios rotušės

Uostamiesčio valdžią pribloškė tai, kad buvusį Klaipėdos apskrities viršininko administracijos pastatą - simbolinę miesto rotušę - ne tik kad nesiruošiama perduoti valdyti miestui, bet dar ir ketinama jį atimti.

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius yra užsiminęs, jog į pastato Danės g. patalpas norima įkeldinti dar tris įstaigas: Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos uostamiesčio skyrių, Centrinės hipotekos įstaigos specialistus, Klaipėdos metrologijos centrą.

Buvusioje rotušėje jau ir taip liko dirbti Mokslo ir švietimo ministerijos pavestas funkcijas atliekantys valdininkai, veikia Regionų plėtros taryba, Nacionalinės žemės tarnybos specialistai, teritorijų planavimo priežiūrą vykdantys valdininkai, Vyriausybės atstovo tarnyba.

Pastatas perduotas ne savivaldybei, o Valstybės turto fondui, kurio vadovas Jonas Niaura vakar lankėsi uostamiestyje.

"Galiu pasakyti tiek: dėl tų įstaigų, kurios dirba kitur, perkėlimo į buvusią rotušę procesas sustabdytas. Buvo parengti dokumentai, tačiau jie nėra pasirašyti. Tad dabar, išklausius mūsų poziciją, jau šį mėnesį turėtų būti pasirašyti atitinkami teisės aktai, ir dalis savivaldybės administracijos darbuotojų galės persikelti į Danės gatvėje esantį istorinį pastatą. Mums kol kas rezervuota 400-500 kv. metrų patalpų ploto", - teigė R. Taraškevičius.

Priminsime, kad norui patikėjimo teise valdyti pastatą perduoti savivaldybei pritarė sudaryta apskričių likvidavimo komisija, kuriai vadovauja Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis. Su juo ir vyko intensyvios derybos pastaruoju metu.

Esminis derybų klausimas: perduoti savivaldybei patikėjimo teise valdyti pastatą su sąlyga, kad bus rastos tinkamos patalpos dirbti toms institucijoms, kurios dabar čia yra įsikūrusios.

"O tokių patalpų mes turime. Galima būtų padaryti rokiruotes. Pavyzdžiui, apsikeisti patalpomis su Vaiko teisių apsaugos tarnyba, įsikūrusia Imanuelio Kanto gatvėje. Yra geros patalpos ir Civilinės saugos tarnybos būstinėje. Ir kitų patalpų. Tuomet į pastatą Danės gatvėje persikeltų tam tikri mūsų specialistai iš savivaldybės", - aiškino meras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder