Klaipėda ir Naujasis Orleanas: žmogiškieji tiltai

Klaipėda ir Naujasis Orleanas: žmogiškieji tiltai

Gegužės 3 d. Naujajame Orleane su oficialiu vizitu viešintis Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas su šio miesto meru Mitchell Landrieu ir Tarybos pirmininke Jacquelyn Clarkson pasirašė ketinimų protokolą dėl susigiminiavusių miestų ryšių tarp Klaipėdos ir Naujojo Orleano užmezgimo.

Klaipėdos meras pakvietė Naujojo Orleano ir Klaipėdos miesto nevyriausybines organizacijas, verslo, švietimo ir kultūros bendruomenes aktyviai išnaudoti atsiveriančias naujas bendradarbiavimo galimybes.

„Niekas kitas taip nejungia miestų kaip žmogiškieji tiltai“, - sakė V.Grubliauskas.

Dokumentas pasirašytas siekiant maksimaliai išnaudoti dviejų Lietuvos ir JAV miestų turimą potencialą ir patirtį miestų plėtros srityje, tikintis bendradarbiavimo naudos sprendžiant abiems miestams panašaus pobūdžio socialinius-ekonominius klausimus.

Klaipėdos ir Naujojo Orleano miestų vadovai sutarė didžiausią dėmesį skirti tarpusavio prekybos ir ekonominei plėtrai, turizmo skatinimui, bendradarbiavimui kultūros, švietimo, mokslo, aplinkosaugos ir miesto valdymo srityse.

Šalys įsipareigojo per artimiausius dvejus metus sukurti konkrečius galimus bendradarbiavimo projektus ir programas, surasti suinteresuotus partnerius abiejuose miestuose, įvertinti finansinius, materialinius ir žmogiškuosius išteklius.

Tolesni dviejų Lietuvos ir JAV miestų bendradarbiavimo žingsniai priklausys nuo šios veiklos rezultatų.

V.Grubliauskas Naujojo Orleano merui M.Landrieu dovanų įteikė Klaipėdos miesto vėliavą ir vėtrungę, palinkėdamas, kad nuo šiol Naujojo Orleano tarptautinių ryšių plėtros planuose būtų kryptis ir į Klaipėdą.

Ketinimų protokolo pasirašymo ceremonija surengta Pasaulio kultūros ekonominio forumo metu Naujajame Orleane.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder