KJP lankėsi Kinijos karinio komiteto vicepirmininkas

KJP lankėsi Kinijos karinio komiteto vicepirmininkas

Š. m. liepos 10 d. tęsdamas vizitą po Lietuvą Klaipėdoje ir Lietuvos kariuomenės Karinėse jūrų pajėgose apsilankė Kinijos Liaudies Respublikos centrinio karinio komiteto vicepirmininkas generolas Xu Caihou ir jo vadovaujama delegacija.

Generolas Xu Caihou su gausia delegacija lėktuvu atvykęs iš Vilniaus į Palangą dienos popietėje apsilankė Karinių jūrų pajėgų štabe, kur susitiko su Karinių jūrų pajėgų vadu flotilės admirolu Kęstučiu Macijausku. Susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Almantas Leika bei Kinijos ambasadorius Lietuvoje Liu Zengveno.

Karinių jūrų pajėgų štabo viršininkas jūrų kapitonas Arūnas Mockus generolui Xu Caihou ir Kinijos delegacijai pristatė Karinių jūrų pajėgų uždavinius ir vykdomą veiklą. Svečiai domėjosi Lietuvos Karinių jūrų pajėgų personalo parengimo klausimais bei tolimesnėmis Karinių jūrų pajėgų vystymosi perspektyvomis. Susitikimo pabaigoje generolas Xu Caihou ir flotilės admirolas Kęstutis Macijauskas apsikeitė atmintinomis dovanomis.

Vėliau Kinijos delegacija nuvyko į Kruzinių laivų krantinę, kur generolas Xu Caihou susitiko su Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku ir Klaipėdos uosto Rinkodaros ir administracijos direktoriumi Artūru Drungilu. Iš čia atvykusių svečių delegacijai pramoginiu uosto kateriu buvo surengta išvyka apžiūrint Klaipėdos uostą.

Tarp Lietuvos Respublikos ir Kinijos Liaudies Respublikos bendradarbiavimas gynybos srityje buvo pradėtas š. m. kovo 27 d. pasirašius dvišalį susitarimą, numatantį dvišalių konsultacijų rengimą, dalyvavimą bendruose mokymuose, dalijimąsi dalyvavimo tarptautinėse operacijose patirtimi.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder