Kiemuose dar pilna "mano vietų"

Kiemuose dar pilna "mano vietų"

Nors ir neatliko visų deramų procedūrų, kai kurie klaipėdiečiai prieš kaimynus jaučiasi esą lygesni už lygius ir daugiabučių namų kiemuose uzurpuoja vietas savo automobiliams.

"Vakarų ekspresas" jau ne kartą rašė apie tokius atvejus ir būdus įteisinti vietas automobiliams, tai daryti miestiečius ragino ir savivaldybė, tačiau procesas nejuda iš mirties taško, o vietos savavališkai įrenginėjamos ir toliau.

Pavyzdžiui, taip pasielgė vienas Taikos prospekto 83 namo gyventojas, kieme vietą užtvėręs tarp dviejų metalinių strypų ištempta grandine. Priekaištaujantiems kaimynams teigiama, kad tai jo vieta, kuria niekas, išskyrus jį, negali naudotis.

Kvartalo, kurioje yra šis daugiabutis, detalusis planas parengtas jau prieš kurį laiką, tad namo gyventojai turi galimybes įteisinti kiemą kaip savo nuosavybę ir įsirengti privačias automobilių stovėjimo vietas. Tai nepadaryta, todėl primityvi kliūtis gali būti laikoma automobilių eismą ribojančiu įrenginiu, o už tai gali bausti policija - taip pareigūnai jau pasielgė su I. Simonaitytės g. 34 namo gyventojais, kurie savavališkai kieme įsirengė specialius užraktus.

Panašių kliūčių įvairiose miesto vietose atsiranda nuolat, todėl siekiama sukurti specialią tvarką, kuri tokiems veiksmams užkirstų kelią bei numatytų atsakomybę - miesto Tarybos Ūkio ir aplinkosaugos komitetas savivaldybei jau pateikė pirminius pasiūlymus.

Jeigu įrenginys nelegalus, gal kaimynai gali jį panaikinti? "Iš principo taip, tačiau mieste kils anarchija, o mes siekiame, kad viskas būtų tvarkoma civilizuotai", - atsakė minėto komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder