Kiemų valytojams skirs baudas

Kiemų valytojams skirs baudas

Savivaldybė įvertinusi, kaip mieste valomi daugiabučių namų kiemai, žada skirti baudas kelioms duagiabučių namų ūkį administruojančioms bendrovėms.

Pasak Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, kol kas bausti planuojama "Vėtrungės būstą", "Jūros būstą" bei "Danės būstą". Dar svarstoma dėl baudos skyrimo "Palangos būstui".

Žadama, kad už vieną netinkamai nuvalytą kiemą bendrovėms bus skirta 200 litų bauda.

"Keista yra tai, kad kai kurioms bendrovėms kiekviena žiema yra tarsi iššūkis. Pirmieji trys paminėti rangovai ne tik netinkamai valo kiemus, bet ir nebendrauja su Savivaldybės darbuotojais. Net slapstosi. O kai direktorių nusiveži ir parodai, kad kiemas yra nevalytas - jis aiškina, kad čia viskas gerai. Apie ką galima kalbėti su tokiais rangovais", - piktinosi L. Dūda.

Kitos namų valdos esą su užduotimi susitvarkė geriau.

"Mano būstas", kuriai ir priklauso minėtos trys bendrovės, atstovas Vilius Mackonis teigia pasigendantis Savivaldybės geranoriškumo. Esą, anksčiau kiemams valyti buvo numatyti 3 kartai per savaitę, tačiau šiemet pasirašant sutartis liko tik 2 kartai per savaitę.

Tačiau L. Dūda priminė, kad 2 kartai per savaitę yra numatyti tik tai atvejais, kai nesninga.

"Visi rangovai puikiai žino, kad pradėjus snigti ši 2 kartų taisyklė nebegalioja ir reikia valyti kasdien, kol bus švaru. Be to, tas dienas, kai sninga, rangovai mums turi pranešti, kad jie valo. Ko šios trys minėtos bendrovės taip pat nesugeba padaryti", - aiškino L. Dūda.

"Tačiau iš kur mums gauti žmonių? Juk pradėjus snigti neišbėgsi į gatvę ir nešauksi - žmonės, kas norite valyti kiemus, kol sninga. Turi būti ilgalaikis planavimas. Jei savivaldybė kelia sąlygas dėl specialių pajėgų, kuomet pradeda snigti, galėtų padėti ir pasirūpinti tomis pajėgomis. Nuo gruodžio 14 dienos nebeturime žmonių iš Darbo biržos, nes baigėsi programa", - kalbėjo V. Mackonis.

Tačiau panašu, kad pagalbos iš viešuosius darbus atliekančių žmonių Klaipėdoje nepavyks greitai sulaukti. Pasak L. Dūdos, vyriausybė nėra skyrusi sumos viešiesiems darbams ir tai padarys tik sausio mėnesį. Tuomet miesto Taryba patvirtins rėmimo sąmatą ir esą tik vasario mėnesį pagal šią programą bus galima pradėti taikyti viešuosius darbus.

"O tiems rangovams, kurie piktinasi dėl įkainių, noriu priminti, kad jie atėjo konkurso būdu, o konkurso sąlygose viskas buvo numatyta", - reziumavo L. Dūda.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder