Kiemų apmokestinimas: baus nuo kovo mėnesio

Kiemų apmokestinimas: baus nuo kovo mėnesio

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, išduodanti leidimus senamiesčio gyventojams automobilių parkavimui daugiabučių kiemuose raudonojoje ir geltonojoje zonose, informuoja apie gyventojams palankius pasikeitimus. 2013 m. visi minėtose zonose gyvenantys žmonės, turintys automobilius, galės savivaldybėje išsipirkti metinius leidimus, kurių pirmasis kainuoja penkis litus, o antrasis – 250 litų, rašoma pranešime.

Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Zita Žižytė informavo, kad per pirmąją šių metų savaitę administracija išdavė 300 metinių leidimų automobiliams parkuoti senamiesčio gyventojams. Dar pateikta 400 prašymų tokiems leidimams įsigyti. Pasak Z. Žižytės, viso senamiesčio ir centrinės miesto dalies gyventojams planuojama išduoti apie 1500 leidimų. Savivaldybės vadovai apsisprendė šiemet neriboti leidimų išdavimo senamiesčio gyventojams.

Neturintiems leidimų ir parkuojantiems automobilius senamiestyje daugiabučių kiemuose sausio mėnesį kontrolieriai jokių sankcijų netaikys, vasario mėnesį dalins įspėjimus, o kovą pradės siųsti pranešimus protokolų surašymui.

Z. Žižytės duomenimis, pusė senamiesčio gyventojų dar nesikreipė į administraciją dėl leidimų įsigijimo. Juridiniai asmenys, turintys senamiestyje nekilnojamojo turto arba nuomojantys jį ir vykdantys veiklą, taip pat gali kreiptis dėl leidimų įsigijimo, tačiau ir jų turimas turtas, ir sudarytos nuomos sutartys turi būti registruotos nekilnojamojo turto registrų centre.

Administracija ketina atsižvelgti ir į prašymus tų asmenų, kurie gyvena raudonojoje ir geltonojoje zonose, tačiau neturi automobilių, bet yra pensinio amžiaus ir reikalingi kito žmogaus pagalbos.

Savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės teigimu, visi asmenys, turintys senamiestyje būstą, turi teisę gauti leidimą, neatsižvelgiant į tai, ar jų kiemai suformuoti ar ne.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder