Kęstas Komskis toliau kasasi po Šarūnu Laužiku

Kęstas Komskis toliau kasasi po Šarūnu Laužiku

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas "tvarkietis" Kęstas Komskis ne juokais užsimojo išvilkti į dienos šviesą buvusį Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorių konservatorių Šarūną Laužiką.

Šį pirmadienį Šilutės rajono savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje pagėgiškis Seimo narys K. Komskis pranešė, kad kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą ir Generalinę prokuratūrą dėl galimai neskaidraus viešojo pirkimo, parenkant šilumos tiekėją keturioms Šilutės rajono mokykloms – Rusnės specialiajai, Švėkšnos sanatorinei, Vainuto vidurinei ir Švėkšnos "Saulės" gimnazijos Inkaklių skyriui.

Ne gana to, anot K. Komskio, Klaipėdos rajono Medsėdžių kaime registruotos UAB "Juto heat" tiekiama šiluma minėtoms mokykloms nuo šio rudens gali pabrangti net 65 procentais. Išskyrus Vainuto vidurinę, kuri nepakluso savivaldybės administracijai ir atsisakė pasirašyti šilumos tiekimo sutartį su supaprastintą konkursą laimėjusia bendrove.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Šilutės rajono savivaldybės meras Virgilijus Pozingis, kuris praeitą ketverių metų kadenciją dirbo išvien su Š. Laužiku, nesiėmė nei teisinti, nei smerkti buvusio savo koalicijos partnerio. Jis tik patikslino, kad "Juto heat" mokykloms tiekamos šilumos kaina negalės būti didesnė už Šilutės šilumos tinklų bendrovės, kuri šildo Šilutės miestą ir kai kurias rajono gyvenvietes.

Tačiau, pasirodo, šiuo atveju tai reiškia viena, – kad sutartį su UAB "Juto heat" pasirašiusioms mokykloms šildymas nuo šio rudens gali iš tikrųjų pabrangti. Tik galbūt ne tiek daug, kaip tvirtina K. Komskis.

Anot Vainuto vidurinės mokyklos direktoriaus Antano Joniko, jeigu mokykla būtų pasirašiusi sutartį su konkursą laimėjusia bendrove, jai šildymas per žiemą atsieitų iki 40 tūkst. litų brangiau. Be to, darbo netektų keturi kūrikai. Todėl mokyklos taryba nusprendusi nesusidėti su "Juto heat".

Dėl to, kad šildymas brangs, neabejoja ir Rusnės specialiosios mokyklos direktorius Romualdas Blechertas. Tačiau jis neva buvęs priverstas pasirašyti sutartį su "Juto heat", nes savivaldybė nedavė pinigų turimoms šildymo krosnims remontuoti.

Dešimčiai metų išsinuomotose mokyklų katilinėse "Juto heat" turi įrengti taip vadinamais biokuro čipsais kūrenamas krosnis. Tačiau, kaip tvirtina R. Blechertas, Rusnės specialiosios mokyklos katilinėje lig šiol niekas nė piršto nepajudino. Esą jis tik sulaukęs pažado, kad šildymo sezonas mokykloje bus pradėtas laiku…

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas K. Komskis tvirtina, kad minėtos keturios Šilutės rajono mokyklos buvo įpainiotos į galimą savivaldybės vadovų, pirmiausia buvusio administracijos direktoriaus Š. Laužiko, korupcijos atvejį.

Gaila, bet su pačiu Š. Laužiku "Šilutės ETA Žinioms" ir vėl nepavyko susisiekti.

Beje, tai jau ne pirmas kartas per mėnesį, kai K. Komskis bando ištraukti į viešumą galimas Š. Laužiko nuodėmes. Rugpjūtį jo vadovaujama Seimo komisija ėmėsi plačiai nuskabėjusio Šilutės Vydūno gimnazijos atnaujinimo – komisija aiškinasi, ar už nekokybiškai atliktus gimnazijos pastato atnaujinimo darbus kartais nebuvo sumokėta pernelyg brangiai ir ar tuometinio savivaldybės administracijos direktoriaus Š. Laužiko ir renovacijos generalinio rangovo – UAB "Pireka" nesiejo korupciniai santykiai.

Tačiau ir tai dar ne viskas. Praeitą savaitę Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pradėjo tyrimą dėl Š. Laužiko veiklos atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms, – pastarajam vadovaujant savivaldybės administracijai, į jo žmonos Beatričės Laužikienės įmonės sąskaitą savivaldybė pervedė daugiau kaip 9000 litų.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder