Kelininkai įspėja saugotis potvynio "siurprizų"

Kelininkai įspėja saugotis potvynio "siurprizų"

Pavasaris - permainingas metų laikas. Ką tik švietusią saulę gali keisti krituliai, o ką tik buvusią sausą kelio dangą – slidus, o gal net ir apsemtas ruožas, kuriuo eismas draudžiamas, įspėja kelininkai.

Vairuotojai turėtų būti budrūs ir atidūs - ypač rytais, daug kur būna slidu. Pavasaris vairuotojams gali iškrėsti nemalonių pokštų. Vienas iš jų – potvynis, kuris apsemia ne tik pievas, bet ir kelius, todėl nutrūksta eismas.

Apsemtais keliais lengvųjų automobilių eismas yra draudžiamas kai vandens gylis pakyla daugiau nei 20 cm, o vandens lygiui pasiekus 40 cm draudžiamas visų automobilių eismas.

Vakarinėje Lietuvos dalyje (Nemuno žemupyje) jau gruodį buvo apsemtų rajoninių kelių ruožų, kuriais eismas buvo draudžiamas. Atėjus pavasariui dėl apsemtų kelių ruožų eismas draudžiamas jau penkiolikos rajoninių kelių ruožuose, jų bendras ilgis - 23,1 km. Eismas kreipiamas vietiniais keliais.

Savaitgalį vanduo pradėjo semti ir kelią Šilutė–Rusnė nuo 6,32 iki 6,71 km. Čia vandens gylis siekia 6 cm ir eismas dar leidžiamas. Kai vandens gylis šiame kelyje pasieks 20 cm, gyventojai (keleiviai) ir jų lengvosios transporto priemonės per užlietą ruožą bus keliamos specialiomis VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ transporto priemonėmis nuo 6.00 iki 22.00 val.

Kitu laiku transporto priemonės bus keliamos tik esant būtinybei (ligos, gimdymo, sunkaus nelaimingo atsitikimo ir pan. atvejais) paskambinus informaciniame stende nurodytu telefono numeriu. Transporto priemonių perkėlimas nutraukiamas, kai užliejamo kelio ruožo vandens gylis yra virš 80 cm arba atsiranda kitų kliūčių (ledonešis).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder