Kavinės stalų į lauką neskuba nešti

Kavinės stalų į lauką neskuba nešti

Kol kas šykščiai lepinančia pavasariška šiluma patikėjo tik vienas kitas kavinės savininkas - leidimai išduoti vos trims Klaipėdos viešojo maitinimo įstaigoms, norinčioms išsinešti staliukus į lauką. Kiti, matyt, laukia šiltesnių orų.

Tačiau pirmosios kregždės miesto centre jau pastebėtos - nors ir nedaug, bet klaipėdiečiai jau gali rasti vietelių, kur kavą galima gerti ir lauke.

Trečiadienį staliukus lauke pastatė ir baras "Laikraštis". Jo savininkė Stela Dainauskienė šypsojosi, kad norinčių pasišildyti saulėje jau atsiranda.

"Sėdi jau klientai - ir kavą geria, ir parūko. Žinoma, kai saulė šviečia", - lakoniška buvo baro savininkė.

"Dar oro gero nebuvo, kad kavinės veržtųsi į lauką. Manau, kad gegužės mėnesį bus pagrindinis subruzdimas. Kol kas esame išdavę vos 3 leidimus aptarnavimo zonoms išplėsti prie veikiančių stacionarių maitinimo įstaigų", - sakė Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas.

Be kita ko valdininkas priminė, kad leidimas išduodamas tik tuomet, kai bendras į lauką išplėstos kavinės vaizdas suderinamas su vyriausiuoju miesto dailininku.

"Būna atvejų, kai išsiima leidimą pagal suderintą projektą, o paskui pradeda improvizuoti, pavyzdžiui, užsiima kur kas didesnį plotą nei buvo numatyta. Bet čia jau ne mūsų skyriaus kompetencija - tokius pažeidimus fiksuoja Viešosios tvarkos skyrius", - sakė R. Armonas.

Tačiau valdininkas neprisiminė atvejo, kad kuri nors kavinė būtų nubausta už tai, kad pasistatė per daug stalų.

Jis priminė, kad lauko kavinės paplūdimiuose taip pat gali atsidaryti kada nori, bet ne vėliau kaip birželio 15 dieną. Žinia, pernai konkursą paplūdimiuose lauko kavines įrengti laimėję verslininkai sutartis yra sudarę 5 metams, tad šiemet prie jūros turėtų veikti tos pačios kavinės, kaip ir pernai.

Šiltuoju sezono metu miesto centre nemaža lauko staliukų koncentracija stebima M. Mažvydo alėjoje, tačiau kol kas ši vieta tuščia.

Kavinės "Jola" savininkė Virginija Marcinkėnienė svarstė, kad sėdimos vietos lauke galėtų atsirasti gegužės pradžioje.

"Žiūrime į dangų. Yra buvę metų, kai staliukus pastatydavome ir balandžio viduryje, bet dažniausiai - Motinos dienai. Niekur šioje srityje nenuskubėsi, jei bus per šalta, niekas prie tų staliukų nesėdės, o išlaidos nemenkos - reikia mokėti ne tik už leidimą, bet ir už staliukų apsaugą. Labiausiai lauke sėdimų vietų laukia rūkantys žmonės - juk jiems per žiemą įgrysta bėgioti už durų parūkyti", - kalbėjo V. Marcinkėnienė.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder