Kapstato ežere valys dumblą

Kapstato ežere valys dumblą

Šiemet turėtų prasidėti Kapstato ežero valymo darbai. Endriejavo pakraštyje tyvuliuojantis ežeras yra blogos ekologinės būklės, nes kasmet vis labiau užsineša dumblu, smunka vandens lygis.

Klaipėdos rajono savivaldybė parengė projektą Europos Sąjungos fondų paramai gauti ir jau sulaukė patvirtinimo, kad lėšos bus skirtos.

Remiantis bendrovės "Ekosistema" parengtu techniniu projektu, už 2,19 mln. litų bus galima išvalyti 4,5 ha ežero akvatorijos plotą ir sutvarkyti dalį pakrančių.

Per penkerius metus, jei bus gaunamas finansavimas, numatoma iš dumblo išvaduoti pusę pelkėjančio ežero akvatorijos ploto ir tam prireiktų dar apie 7,5 mln. litų.

Gražus natūralus Kapstato ežeras, tyvuliuojantis 46 ha plote, yra puiki vieta poilsiui, tačiau čia nesivysto jokia rekreacinė infrastruktūra: nėra kempingų, valčių ar vandens dviračių nuomos punktų, pirtelių. Investuotojus atbaido vis labiau užpelkėjančios ežero pakrantės.

Dėl Kapstato ežero likimo labiausiai širdį skauda patiems endriejaviškiams. Būtent vietos bendruomenė dar prieš kelerius metus pirmoji pradėjo minti valdžios slenksčius dėl ežero gelbėjimo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder