Kaip pasirinkti namo administratorių?

Kaip pasirinkti namo administratorių?

Neseniai vykusiame susirinkime bendruomenės „Palangos santarvė“ nariai išsakė norą, kad politikai ar Savivaldybės atstovai gyventojams padėtų atsisakyti esą prastesnių administratoriaus UAB „Palangos butų ūkis“ paslaugų bei pereiti pas komunalininkus.

Norėtų pagalbos

„Mes norėjome, kad visi daugiabučiai išsirinktų po administratorių ar komendantą. Tam galėtų padėti Savivaldybės tarybos nariai, kurie pasiskirstę po dešimt namų, vestų susirinkimus ir padėtų išsirinkti atsakingus asmenis. Pastarieji galėtų organizuotų daugiabučių perėjimą iš „Palangos butų ūkio“ į „Palangos komunalinio ūkio“ priežiūrą, - laikraščiui sakė „Palangos santarvės“ narys Zigmas Kęstutis Vaičiūnas.

Pavyzdžiui, pasak pašnekovo, jų name yra apie 20 butų, kurie „Palangos butų ūkiui“ per metus atiduodavo apie 4 tūkst. Lt. „Kai susitinki žmones, šie dejuoja – nori naujas duris įsistatyti – reiki rinkti pinigus, tad nežinia, kur nukeliaudavo bendrovės susirenkami mūsų litai, - pasakojo Z. K. Vaičiūnas. - Mūsų namas kas mėnesį šiai bendrovei mokėdavo po 350 Lt, tačiau negalėjo gauti ataskaitos, kur panaudojamos mūsų lėšos. Per dešimtmetį – tiek, kiek mūsų daugiabutį administravo „Palangos butų ūkis“, susidarė nemaža suma – 40 tūkst. Lt. Mums nuo jų atsiskyrus, liko skolingi“.

Palangiškio tvirtinimu, nuo balandžio jų daugiabutis pasirinko „Palangos komunalinį ūkį“, kuris esą ūkiškai sprendžia reikalus.

Gyventojai patys turi nuspręsti

Vienintelis iš Tarybos narių susirinkime dalyvavęs Eimutis Židanavičius pabrėžė, kad gyventojai patys turi pasirinkti namo administratorių, juk yra sąmoningi, tad patys geba nuspręsti, kuri įmonė teikia kokybiškesnes paslaugas. „Nėra čia kuo jiems padėti – žmonės susirenka, įsteigia bendriją ir išsirenka prižiūrėtoją“, - sakė politikas. Jo manymu, pati bendrovė turi labiau reklamuotis, būti suinteresuoti savo plėtra.

UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus mano, kad apie jų įmonę jau buvo užtektinai reklamos, tad palangiškiai žino apie galimybę rinktis jų paslaugas. Be to, nuo sausio pirmosios pradės dirbti vadybininkas, kuris palaikys ryšį su gyventojais. Komunalininkų vadovas prasitarė, kad įstaiga užsibrėžusi tikslą kitąmet administruoti 40 daugiabučių.

Jų bendrovė nuo lapkričio pirmosios apie 12 proc. sumažino administracinį mokestį, tiek pat – ir šilumos mazgų priežiūros administravimą.

„Gyventojai mato, kiek sumokėjo ir kur išleidžiami jų pinigai. Lėšos nenaudojamos be jų sutikimo. Bet kada žmogus gali užeiti pas buhalterį ir pažiūrėti į popierius“, - užtikrino direktorius. Jis priminė, jog, pavyzdžiui, neseniai trijų daugiabučių laiptinėse buvo pakeisti seni langai į plastikinius, kad būtų šilčiau ir sumažėtų iš lauko sklindantis triukšmas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder