Kaip 190-ies litų mokestis kainavo… 760 litų

Kaip 190-ies litų mokestis kainavo… 760 litų

Į “Šilokarčemos” redakciją užsukęs šilutiškis, verslinės žvejybos įmonės savininkas Pranas Sungaila papasakojo šiais laikais neįtikėtiną istoriją. Jeigu vyriškis nebūtų atsinešęs ir parodęs mokėjimo kvitus, vargu, ar būtume patikėję tuo, kas atsitiko.

Jis turėjo pervesti Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilutės rajono agentūrai 190 litų mokestį už gamtinių išteklių naudojimą. Spalio 8-ąją nuėjo į Šilutės “Maximą” ir ten tuos pinigus sumokėjo “Teleloto” terminale. Po kelių dienų su tuo kvitu nuvyko į Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekciją. Joje dirbanti vyriausioji specialistė Laimutė Bulcienė pasakė, kad jokio jo mokesčio dar nėra gauta. Vyriškis rodė jai kvitą, kad jau tikrai yra sumokėjęs, deja, tos sumos inspekcija kažkodėl negavo.

Tada jis spalio 29 dieną vėl nuėjo į “Maximą”, dar kartą prie terminalo sumokėjo 190 litų. Ir vėl tų pinigų Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcija negavo.

Spalio 30-ąją P.Sungaila užėjo į vieno banko Šilutės klientų aptarnavimo skyrių, ten dar kartą sumokėjo 190 litų mokestį. Ir šis bankas ne ten pervedė tą sumą. Paaiškėjo, kad visus tuos tris kartus pinigai pateko į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą.

P.Sungaila nepasivargino užeiti pas to banko Šilutės skyriaus vedėją ir išsiaiškinti, kodėl pinigai nukeliavo ne į tą sąskaitą, kurią jis nurodė banko darbuotojai, o į mokesčių inspekciją. Jam buvo “maloniai” paaiškinta, kad pretenzijas banko darbuotojai jis turėjo pareikšti iškart, kai tik gavo mokėjimo lapelį. Mat P.Sungaila privalėjęs sutikrinti ar tame lapelyje sąskaitos, į kurią pervesti pinigai, numeris sutampa su jo nurodytuoju. Tai bent! “Taip ir norėjosi paklausti – už ką banko darbuotoja atlyginimą gauna, jei nesugeba į kompiuterį įvesti teisingo sąskaitos numerio?“, - „Šilokarčemai“ sakė P.Sungaila.

Ir tik ketvirtas kartas, kai tą pačią spalio 30-ąją P.Sungaila nuėjo į DNB banko Šilutės skyrių, nemelavo, - pagaliau pinigai nukeliavo ten, kur reikėjo.

“Parašykite laikraštyje, tegul visi žmonės sužino, kad ir bankų darbuotojomis negalima pasitikėti ir kad pačiam reikia tikrinti kiekvieną sąskaitos skaičių. Štai kokių laikų sulaukėme”, - kalbėjo P.Sungaila.

Dabar žvejybos įmonės savininkas turės vargo, kol iš Valstybinės mokesčių inspekcijos susigrąžins tris kartus po 190 litų ten nukeliavusį mokestį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder