Kaimynų prezidento Klaipėda nenuvylė

Kaimynų prezidento Klaipėda nenuvylė

Valstybinio vizito į Lietuvą atvykęs Valdis Zatleras teigė pats pasirinkęs Klaipėdą kaip antrąjį savo viešnagės miestą ir džiaugėsi neprašovęs.

Penktadienį Klaipėdoje viešėjo Latvijos vyriausybinė delegacija su šalies vadovu Valdžiu Zatleru ir jo žmona Lilita Zatlere priešakyje.

Anot prezidento, jis galėjęs pasirinkti, kurį kitą Lietuvos didmiestį aplankyti po vizito sostinėje.

"Klaipėdą pasirinkau, nes turiu tam priežasčių: tai besivystantis miestas labai arti bendros mūsų sienos. Vakarinę Baltijos pakrantę regiu kaip vientisą ekonominį regioną; tai reiškia, kad bendradarbiavimas tarp Klaipėdos, Liepojos, galbūt - ir Ventspilio yra labai svarbi artimos ateities tema", - sakė V. Zatleras.

Latvijos vadovo manymu, verslininkų, uosto organizacijų ir universitetų bendradarbiavimas gali sukurti puikų tarpvalstybinį tinklą, kuris galėtų tapti pavyzdžiu kitiems abiejų šalių regionams.

Jo teigimu, susitikimai su Klaipėdos miesto vadovais ir verslininkais buvo sėkmingi. Svečias pasidžiaugė proga dalyvauti universiteto jubiliejaus iškilmėse. Jų metu V. Zatleras buvo apsuptas dėmesio: garbingas svečias inauguruotas KU garbės daktaru. Jis sukėlė plojimus į universiteto bendruomenę prabilęs lietuviškai.

Latvis Klaipėdoje viešėjo nebe pirmą kartą - jau kelis kartus jis yra lankęsis čia kaip gydytojas ir darė operacijas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. O šios savaitės viešnagė - pirmasis Latvijos vadovo valstybinis vizitas Lietuvoje per pastarąjį dešimtmetį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder