Ką gero padarė miesto valdžia? (6)

Ką gero padarė miesto valdžia? (6)

Šiandien siūlome susipažinti, kokius gerus darbus miesto bendruomenei įpusėjus kadencijai nuveikė Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė Zita Šličytė, priklausanti Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionių demokratų partijai.

“Sunku įgyvendinti savo sumanymus, kai esi mažumoje ir opozicijoje. Tačiau stengiuosi dirbti.

Esu Finansų ir ekonomikos, Trišalės tarybos ir Peticijų komisijos narė, siekiau taupymo, privilegijų panaikinimo r jautraus reagavimo į klaipėdiečių pareiškimus.

Išvardinsiu praėjusiais metais, mano mainumu, nuveiktus svarbiausius darbus. Siekiau įtvirtinti teisingą Konstitucinių vertybių suvokimą, pagarbą prioritetiniam vaikų teisių ir interesų apsaugos bei gynimo principui. Kartu su vicemeru Vytautu Čepu 2012 m. balandžio mėnesį organizavome konferenciją „XXI amžiaus iššūkiai šeimai“, kurioje skaičiau pranešimą „Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 straipsnis. Responsa prudentium“.

Tarptautinėje konferencijoje, socialinių darbuotojų seminare ir dar du kartus visuomeninių organizacijų nariams skaičiau pranešimą „Atsakomybės už seksualinį smurtą prieš vaikus aktualijos“.

Organizavau viešą Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijos skaitymą. Paruošiau ir perskaičiau Trišalės komisijos nariams pranešimą „Konstitucinių vertybių suvokimo deformacijos“, skirtą Lietuvos Respublikos Konstitucijos priėmimo 20 metų jubiliejui.

Taip pat paruošiau pranešimą „Reikšmingas nusikalstamo sandėrio įvertinimas“, kurį perskaičiau Seime vykusioje konferencijoje.

Vaikų teisių ir interesų apsaugos bei gynimo klausimais viešu laišku kreipiausi į Lietuvos Respublikos prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Klaipėdos miesto švietimo įstaigose išplatinau Kovo 11-osios Nepriklausomos valstybės atstatymo akto signataro Stasio Malkevičiaus-Malkaus knygą „Žmogus ir Kūrėjas“, - su savo veikla supažindino Z. Šličytė.

Informacija

Primename, kad „Vakarų ekspresas“ tebelaukia ir kitų Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narių ataskaitų, ką jie gero nuveikė miesto bendruomenei. Be jau paskelbtų A. Šulco, N. Istominos, V. Grubliausko ir V. Bernoto išpažinčių, artimiausiu metu ketiname publikuoti ir Artūro Razbadausko, Lilijos Petraitienės bei Sauliaus Budino gerų darbų sąrašus. Vygantas Vareikis, Mindaugas Žilys ir Rimantas Taraškevčius į „Vakarų ekspreso“ prašymą pažvelgė formaliai ir savo 2012 m. darbų ataskaitą pažadėjo paskelbti tik balandžio mėnesį. Lina Skrupskelienė prisipažino dirbanti vos du mėnesius, todėl neturinti kuo pasigirti. O Ivanas Romanovas atsakė, kad apie tarybos narių darbus turi spręsti rinkėjai (o skaitytojai – ne rinkėjai?). O kur kiti 18 Tarybos narių?

Laukiame trumpų Jūsų atskaitų!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder