Ką gero padarė miesto valdžia? (3)

Ką gero padarė miesto valdžia? (3)

Šiandien siūlome susipažinti, kokius gers darbus miesto bendruomenei nuveikė Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė Natalija Istomina, priklausanti partijai „Tvarka ir teisingumas“.

“Per pusę kadencijos pavyko padaryti nemažai, bet ne viską, ko norėtųsi. Mano iniciatyva įkurta aktyviai veikia Klaipėdos miesto savivaldybės Asmens sveikatos priežiūros komisiją, kuri tapo vienu iš pirmųjų ir puikiai funkcionuojančių tiesioginės demokratijos pavyzdžiu. Komisija kas mėnesį, esant poreikiui – dažniau, nagrinėja svarbius klaipėdiečiams asmens sveikatos priežiūros klausimus. Komisijos daugumą sudaro pacientų draugijų atstovai, kurie kartu su politikais sprendžia įvairias problemas, nuo asmens sveikatos priežiūros įstaigų veiklos iki nacionalinės svarbos klausimų svarstymais: vaistų politika, neįgalumo nustatymu ir kt.

Antra, pavyko suaktyvinti Narkotikų kontrolės komisijos darbą bendruomenės labui. Įveikiant kai kurių politikų pasipriešinimą, pavyko įvesti naujas veiklas į psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevenciją. Pavyzdžiui., šį rudenį buvo atliktas progimnazijų, gimnazijų, profesinių mokyklų ir globos įstaigų aplinkos testavimas, kurio rezultatai leidžia kitaip žvelgti į situaciją Klaipėdoje. Trečia, Socialinės paramos taryboje, mano iniciatyva, buvo visapusiškai aptariami pažeidžiamų grupių problemos bei galimi sprendimų būdai. Išnagrinėtos vaikų likusių be tėvų globos problemos, socialiai remtinų asmenų gyvenančių nakvynės namuose problemos ir kt.

Noriu dar kartą pabrėžti, kad man yra svarbus kiekvienas žmogus, kuriam reikia pagalbos ir taip pat visų Klaipėdos miesto gyventojų gerovę. Aktyviai dalyvauju ir kuriant vyresnio amžiaus žmonių užimtumą, bendrauju su nevyriausybinėmis organizacijomis.

Kelios iniciatyvos kol kas nesulaikė palaikymo. Siūliau uždrausti rūkyti Klaipėdos miesto pagrindinėse aikštėse (kaip alternatyvą rūkymo draudimui renginių metu), taip pat siūliau vasaros sezono metu leisti tam tikroje apibrėžtoje zonoje lankytis paplūdimiuose su naminiais gyvūnais. Vokietijoje žmonės neįsivaizduoja poilsio be savo mažojo draugo. Pirmai nesėkmingai iniciatyvai nepritarė Taryba, antra kol kas nėra įmanoma dėl galiojančios higienos normos, kur apibrėžiama, kad naminiai gyvūnai negali lankytis paplūdimiuose. Iš tikrųjų, tai šiek tiek keista. O kaip, kontroliuoti situaciją ir uždrausti lankytis tuose pačiuose paplūdimiuose nenaminiams gyvūnams? Šį pasiūlymą teikti paskatino tas faktas, kad klaipėdiečiai vis tiek lankosi paplūdimiuose su šunimis, tačiau jie pažeidžia taisykles, o nuo to kenčia ir kiti žmonės, atvykę be gyvūnų. Jei būtų skirta vieta ilsėtis su gyvūnais, būtų patenkinti ir vieni, ir kiti.

Per kitus dvejus metus tęsiu pradėtus darbus bendruomenės sveikatos priežiūros, socialinės apsaugos ir švietimo srityse. Mano asmeninis tikslas – padaryti Klaipėdą patraukliu klaipėdiečiams ir miesto svečiams miestu. Manyčiau, to galima pasiekti gerinant mieto infrastruktūrą: miesto dizainas turi būti patogus ir draugiškas tiek sveikiems, tiek neįgaliesiems, tiek vyresnio amžiaus žmonėms, tiek vaikams.

Būtina stiprinti Klaipėdos bendruomenių vaidmenį, sprendžiant miesto problemas. Apie tai byloja nemažai atliktų tyrimų. Bendradarbiavimas su miesto seniūnaičiais turėtų būti glaudesnis, įtraukiant kuo daugiau bendruomenių narių į įvairias veiklas.

Klaipėda – jūrinis miestas ir jūrinį bei sveikatos turizmą matau, kaip vieną iš miesto prioritetą, kaip ir uosto veiklos stiprinimą. Mes turime unikalių išteklių – geoterminį vandenį, kuris galėtų būti panaudotas sveikatinimo tikslais, kas tikrai padidintų miesto patrauklumą atvykstantiems turistams bei galimiems investuotojams“, - svarsto N. Istomina.

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder