Jubiliejinė paroda vis dar laukia lankytojų

Jubiliejinė paroda vis dar laukia lankytojų

Klaipėdoje ketvirtadienį jau 20-ąjį kartą duris atvėrė statybinių technologijų paroda „Individuali statyba 2012”. Nors tai jau garbingas jubiliejus, paroda pirmą kartą surengta naujojoje „Švyturio“ sporto ir pramogų arenoje.

Atidarymo ceremonijos pradžioje atidengta skulptoriaus Vytauto Karčiausko simbolinė vinis greitai tapo visų lankytojų traukos centru – organizatoriai užtikrino, jog į jos vidų metami ant lapelių užrašyti norai būtinai išsipildys. Belieka tik spėlioti, ar į parodą atėję miestelėnai ir svečiai labiausiai trokšta sėkmingos statybų ar remonto pabaigos.

O kad statybos iš tiesų vyktų sėkmingai, tuo stengiasi pasirūpinti visi surengtos parodos dalyviai, pristatantys platų spektrą gaminių ir paslaugų. Atėjusieji gali susipažinti su naujausiomis langų bei durų gamybos technologijomis, taip pat įvairia santechnikos įranga, izoliacinėmis ir apdailos medžiagomis ar darbo įrankiais.

„Individualios statybos“ metu vykstantys seminarai parodos lankytojus pažindina ne tik su teorine statybos darbų puse, tačiau ir pristato gaminius praktiškai. 250 įmonių, beveik 5 tūkst. kvadratinių metrų – tokie skaičiai pasitiko visus atėjusius.

Vienintelė bėda, kuria skundėsi parodos dalyviai – tai tų atėjusių trūkumas. Štai langų, durų bei medinių baldų gamyba užsiimančios įmonės „Varkojis ir Ko“ atstovas Artūras neslėpė, jog tikėjosi didesnio žmonių srauto.

„Žmonių kol kas nėra daug. Tačiau dar laukia savaitgalis – darbo dienomis atvykti ne visi gali, todėl rankų nenuleidžiame. Nuotaikos tikrai geros, nes džiaugiamės organizatorių darbu – nėra jokių neaiškumų, viskas paaiškinama ir vykdoma greitai bei tiksliai. Jau ne pirmus metus dalyvaujame, tačiau tokio gero organizavimo dar nematėme.

Tiesa, pastebime tendenciją, jog šiais metais žmonės labiau žino, ko nori. Dažnas jau ateina su tikslu aplankyti vieną ar kitą stendą“,- pasakojo optimistiškai nusiteikęs Artūras.

Kad žmonės žino, ko eina į parodą, patvirtino ir „Wienerberger“ stende sutiktas darbuotojas. Įvairiomis plytomis, grindinio plytelėmis ir čerpėmis prekiaujančios įmonės atstovas Dainius teigė, jog išankstinį reikalingų prekių sąrašą numatę statytojai į parodas eina tikėdamiesi rasti palankesnes kainas ir specialias akcijas. Beje, būtent akcijomis daugelis dalyvių ir vilioja praeivius sustoti prie savo stendo. 

Tačiau būta ir priešingų nuomonių – kalbinti „Valentino langų“ darbuotojai neslėpė, jog susilaukia nemažai dėmesio, tačiau dažnai tai būna ir nerimti klausimai žmonių, kurie pristatomos produkcijos įsigyti neketina.

Ne viskas parodoje tiesiogiai susiję su statybomis – štai prie įėjimo įsikūrusiame „DNB“ banko stende besisukančios merginos lankytojams siūlo palankias finansavimo sąlygas. Norintys jau dabar įsirengti savo svajonių būstą gali tiesiog parodos metu užpildyti paraiškas ir apsikeisti kontaktais, o jau tolimesnė finansavimo eiga vyksta arčiausiai lankytojo esančiame banko skyriuje. „DNB“ atstovė Živilė nepamiršo ir su atžalomis atėjusių tėvelių – saldžios vaišės visos „Individualios statybos“ metu gundys ne vieną mažylį.

Visi kalbintieji vieningai sutarė, jog šiais metais organizatoriai pasistengė iš peties. Vienintelis parodos dalyvių noras – tai didesnis lankytojų skaičius, tačiau iki balandžio 22 apsilankyti „Švyturio“ arenoje spės dar daug statybomis ar būsto remontu užsiimančių Klaipėdos gyventojų ir miesto svečių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder