JAV generolo ir mero pasitarimas - už uždarų durų

JAV generolo ir mero pasitarimas - už uždarų durų

Penktadienį Klaipėdoje apsilankė JAV karinio transportavimo vadas generolas Williamas M. Fraseris, kur pirmą kartą susitiko su miesto meru Vytautu Grubliausku, VĮ "Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija" generaliniu direktoriumi Eugenijumi Gentvilu, AB "Lietuvos geležinkeliai" generaliniu direktoriumi Stasiu Dailydka ir Klaipėdos uosto krovos ir logistikos įmonių, su kuriomis dirbama dėl NATO krovinių intermodalaus gabenimo į ir iš Afganistano per Lietuvos teritoriją, atstovais.

Per Klaipėdos uostą NATO nekariniai kroviniai pradėti gabenti nuo 2010 m. pabaigos. Lietuva, aktyviai dalyvaudama JAV ir kitų NATO šalių pajėgų Afganistane aprūpinimo logistikos operacijose, siekia užsitikrinti ir atgalinį Tarptautinių saugumo paramos pajėgų (International Security Assistance Force, ISAF) krovinių gabenimą.

Į Klaipėdą W. M. Fraseris atvyko ne vienas - jį atlydėjo susisiekimo ministras Eligijus Masiulis. Jungtinėms Amerikos Valstijoms taip pat atstovavo ne kartą su Vytautu Grubliausku praeityje susitikusi JAV ambasadorė Lietuvoje Anne E. Derse.

Nors visuomenė nuolatos raminama dėl nekarinio krovinių pobūdžio, susitikimą nuspręsta rengti uždarą - žiniasklaidai nebuvo leidžiama ne tik dalyvauti, bet ir kalbinti garbų svečią. Policijos užtvarai bei gausus būrys apsaugos darbuotojų valandai laiko sutrikdė eismą Danės gatvėje.

Krovinių daugėja

NATO krovinių srautai per Klaipėdos uostą nuolat didėja - pastebimai jie pradėjo augti šiais metais po sausio mėnesį įvykusio Eligijaus Masiulio vizito į TRANSCOM būstinę Jungtinėse Valstijose. Per penkis šių metų mėnesius išvežta 3456 TEU konteinerių – tris kartus daugiau nei praėjusiais metais tuo pačiu metu.

"Mūsų manymu, tokie pasiekimai dar ne riba. Lietuvos transporto įmonių galimybės yra kur kas didesnės. Norime, kad daugiau krovinių per Lietuvą būtų vežama ne tik į Afganistaną, bet ir atgal. Ši niša dar nėra tinkamai išnaudota. Taip pat turime ieškoti galimybių gabenti kai kuriuos krovinius ir per Palangos oro uostą", - sakė susisiekimo ministras E.Masiulis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder