Jaunimas priminė visuomenei tūkstantmečio tikslus

Jaunimas priminė visuomenei tūkstantmečio tikslus

Šeštadienio popietę uostamiesčio Lietuvininkų aikštėje vyko jaunimo akcija "Stand Up...". Iš pirmo žvilgsnio itin triukšmingai atrodžiusi akcija siekė kilnių tikslų.

Išvertus iš anglų kalbos visas akcijos pavadinimas skamba: "Atsistok, imkis veiksmo - sukelk triukšmą dėl tūkstantmečio vystymosi tikslų".

Akcijos metu susirinkę jaunuoliai teatralizuotai stengėsi perteikti aplinkiniams pagrindinius Jungtinių tautų tūkstantmečio tikslus.

"Mes už tai, kad šį tūkstantmetį būtų panaikintas skurdas ir badas Žemėje. Už tai, kad visi pasaulio žmonės turėtų pradinį išsilavinimą", - be kita ko akcentavo susirinkęs jaunimas.

Žinia, 2000 m. rugsėjo mėn. Niujorke vykusio tūkstantmečio viršūnių susitikimo metu 189 valstybių vadovai, tarp jų - Lietuvos Respublikos prezidentas, priėmė tūkstantmečio deklaraciją, kurioje apibrėžta Jungtinių Tautų ir pasaulio bendrijos veiklos kryptis sprendžiant visuotines problemas.

Remiantis šia deklaracija buvo suformuluoti tūkstantmečio vystymosi tikslai, sutelkti į aštuonias pagrindines sritis: perpus sumažinti ypač didelį skurdą ir badą, užtikrinti visuotinį pradinį išsilavinimą, skatinti lyčių lygybę ir daugiau teisių suteikti moterims, mažinti vaikų mirtingumą, stiprinti gimdyvių sveikatą, užkirsti kelią ir mažinti ŽIV ir AIDS, maliarijos ir kitų ligų plitimą, užtikrinti darnią aplinkos apsaugą ir suburti pasaulio visuomenę tolimesnei žmonijos raidai užtikrinti.

Kiekvienam šių tikslų buvo iškelti vienas ar daugiau uždavinių, kurių daugumą reikia įgyvendinti iki 2015 metų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder