Jaunieji šauliai ir policijos rėmėjai poilsiauja pajūry

Jaunieji šauliai ir policijos rėmėjai poilsiauja pajūry

Antradienį uostamiestyje įvyko Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos ir Lietuvos šaulių sąjungos organizuotos vaikų vasaros poilsio stovyklos atidarymas.

Liepojos gatvėje įsikūrusiame Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotame pėstininkų batalione iš visos Lietuvos atvykę du šimtai dešimt jaunųjų policijos rėmėjų bei jaunųjų šaulių ir AB “Lietuvos geležinkeliai” darbuotojų vaikų susirinko iškilmingai rikiuotei.

Skambant Lietuvos Respublikos himnui iškilmingai pakėlus stovyklos vėliavą, jaunuosius stovyklautojus pasveikino ir turiningo vasaros poilsio palinkėjo dragūnų bataliono vadas pulkininkas leitenantas Algirdas Mackonis, stovyklos viršininkas atsargos kapitonas Virmantas Balandis bei Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vytautas Kazlauskas.

Tokios vaikų vasaros stovyklos Lietuvoje organizuojamos jau gerą dešimtmetį.

Stovyklos viršininko pavaduotojas Vilniaus apskrities VPK tyrėjas Vladas Sanda pasakojo, kad šių stovyklų tikslas - paskatinti paauglius turiningai ir aktyviai leisti laisvalaikį, ugdyti jų atsakingą požiūrį į savo sveikatą, ateitį, taip pat skleisti pilietiškumo ir meilės tėvynei idėjas. Į tokias vasaros stovyklas atrenkami aktyviausieji policijos rėmėjai bei jaunieji šauliai.

Lietuvos policijos ir Šaulių sąjungos iniciatyva organizuojamos vaikų vasaros poilsio stovyklos rengiamos kiekvienais metais įvairiuose kariuomenės daliniuose.

Klaipėdoje prasidėjusioje stovykloje, vadovaujami policijos pareigūnų bei kariškių, vaikai mokysis disciplinos, dalyvaus sportinėse varžybose, ekskursijose, kariniuose žygiuose, galės parodyti savo išmonę konkursuose ir vakaronėse. Stovyklautojai taip pat turės galimybę susipažinti su policijos pareigūnų darbu, su Lietuvos kariuomeme bei jos karine technika.

Šiam savaitę truksiančiam vaikų vasaros poilsiui pajūry lėšas skyrė Policijos departamentas prie VRM bei Šaulių sąjunga ir AB “Lietuvos geležinkeliai”.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder