Pasak renginį organizuojančio Nidos Kultūros ir turizmo informacijos centro "Agila" direktorės Editos Lubickaitės, šventės laikas pasirinktas neatsitiktinai - pavasarį žiobriai iš Baltijos jūros masiškai plaukia neršti upėmis aukštyn. Jau nuo seno Kuršių nerijos žvejai balandžio pabaigoje-gegužės pradžioje "Žiobrinių" metu aptardavo besibaigiantį pavasarinės žūklės sezoną ir, žinoma, kepdavo žiobrius. Jie buvo ruošiami specialiu būdu: skustai žuviai aštriu peiliu būdavo suraižomi šonai, pripilama druskos, prikaišoma svogūnų. Vėliau žiobris maunamas ant medinių vytelių bei susmaigstomas prie ugnies kepimui. Taip patys paruošti žuvį galės ir šventės lankytojai.
Vidurdienį renginį atidarys folkloro ansamblių ir kapelų pasirodymai. Tuo pat metu prasidės ir mokomieji užsiėmimai. Pavyzdžiui, žinoma šio krašto žolininkė Adelė Karaliūnaitė pasakos, kokių naudingų augalų galima prisirinkti šiuo metų laiku, gintaro meistras Algirdas Marčius atskleis šio magiško akmens paslaptis, Rita Zinkevičienė ves paskaitą apie vėtrungių spalvinimą.
Pramogų netrūks ir mažiesiems. Jie bus raginami dalyvauti žuvų pažinimo bei keramikos užsiėmimuose. Čia mažieji amatininkai galės nulipdyti dovaną mamai ir įteikti ją sekmadienį minimos Motinos dienos proga.
Po sočių pietų organizatoriai kvies dalyvauti ekskursijoje po Nidą, kurią ves Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai.
Rašyti komentarą