Įvažiavimo kelią užtvėrė akmenimis

Įvažiavimo kelią užtvėrė akmenimis

Akmenys ant kelio, vedančio į kiemą, supykdė kaimyninių daugiabučių Kooperacijos gatvėje gyventojus.

Į "Vakarų ekspresą" kreipėsi Kooperacijos gatvės 5-ojo namo gyventoja Romena. Moters teigimu, priešais šį namą esančio 23-iojo namo gyventojai savavališkai užtvėrė įvažiavimo kelią į kelių šios gatvės namų kiemus didžiuliais akmenimis.

"Priešais mūsų namą esantis daugiabutis šiuo metu yra renovuojamas. Šio namo pirmininkas savavališkai užvertė įvažiavimo kelią į kiemus, kuriuo naudojasi apie 6 namai, didžiuliais akmenimis. Niekas mūsų neatsiklausė ir niekam nerūpi, ar pravažiuoti kitu įvažiavimo keliu, kuris yra siauras ir netinkamas, gali visi automobiliai, juolab specialusis transportas.

Mums teigiama, jog yra gautas leidimas iš savivaldybės, tačiau sunkiai įsivaizduojame, kaip toks leidimas galėjo būti išduotas. Kiek žinau, tokiu atveju turėjo būti įrengtas alternatyvus įvažiavimo kelias, tačiau 23-iojo namo gyventojai jo neįrengė. Kelias, kuriuo naudojamės dabar, jau gana seniai buvo padarytas mūsų ir kelių kitų namų gyventojų", - stebėjosi klaipėdietė.

Moters teigimu, pasipiktinę gyventojai ne kartą yra bandę kalbėtis su šiuo metu renovuojamo namo bendrijos pirmininku, tačiau šis akmenis patraukti atsisakė. Gyventojai bandė akmenis patraukti savo jėgomis, tačiau pastarieji ir vėl netrukus atsidūrė ant kelio.

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė teigė apie šią Kooperacijos gatvėje susidariusią situaciją žinanti, dėl susiklosčiusių aplinkybių praėjusią savaitę pradėtas tyrimas.

"Pradėjus domėtis paaiškėjo, jog 2011-aisiais savivaldybės administracija pasirašė raštą, kuriuo leido Kooperacijos g. 23 namo gyventojams užtverti minėtą įvažiavimo kelią Mažosios Lietuvos architektūriniais elementais, tačiau tik po to, kai jie savo lėšomis įrengs kitą gyventojams tinkamą įvažiavimo kelią", - pasakojo K. Vintilaitė.

Valdininkės teigimu, pasiskundus gyventojams ne tik buvo apžiūrėta įvykio vieta, bet ir kreiptasi į savivaldybės Miesto ūkio departamentą, kurio specialistų klausiama, ar šiuo metu naudojamas įvažiavimo kelias yra tinkamas visų rūšių transportui, taip pat ar kelias buvo įrengtas užtvėrimo iniciatorių sąskaita.

"Kiek aš mačiau, tai dabar naudojamas keliukas yra siauras, elementarus išvažinėtos žemės plotas, apaugęs ne tik gėlynais, bet ir krūmokšniais, apstatytas dekoratyviniais gėlynų akmenimis. Labai abejoju, ar toks kelias yra tinkamas gyventojų transportui, juo labiau specialiųjų tarnybų automobiliams. Tačiau į šį klausimą turi atsakyti specialistai", - teigė Viešosios tvarkos skyriaus vedėja.

Anot K. Vintilaitės, kol yra atliekamas tyrimas, Kooperacijos g. 23 namo pirmininko paprašyta užtvarus nuo įvažiavimo kelio patraukti. Be to, yra aišku, jog masyvūs akmenys nėra Mažosios Lietuvos architektūriniai elementai, todėl juos net ir išsiaiškinus, jog įvažiavimo kelią užtverti galima, tektų pakeisti į tinkamus elementus.

NETINKAMAS. Valdininkai abejoja, ar dabar naudojamas siauras išvažinėtos žemės plotas, apaugęs krūmokšniais ir apstatytas dekoratyviniais gėlynų akmenimis, yra tinkamas gyventojų transportui, juo labiau specialiųjų tarnybų automobiliams.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder