Įteisins Mingės kaimo lieptus

Įteisins Mingės kaimo lieptus

Rugsėjo 9 dieną Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė surengė individualius gyventojų priėmimus Šilutėje.

Susitikimuose su gyventojais daugiausia buvo keliami paveldėtos žemės tvarkymo klausimai, žemės nuomos ir asmeninio ūkio žemės naudojimo problemos.

Po gyventojų priėmimų NŽT vadovė susitiko su Šilutės rajono meru Vytautu Laurinaičiu. Susitikime buvo aptartos NŽT teritorinio skyriaus ir savivaldybės bendro darbo aktualijos, tartasi, kokios priemonės bei veiksmai pagerintų bendradarbiavimą sprendžiant žemės reformos ir kitus žemės tvarkymo klausimus šiame rajone.

Po pietų NŽT direktorė D. Gineikaitė lankėsi Mingės kaime, kur susitiko su Kintų seniūnu Antanu Kliženčiu ir vietos gyventojais. D. Gineikaitė paragino mingiškius įteisinti lieptus, kurių Mingėje yra kelios dešimtys, tačiau nė dėl vieno liepto statybos NŽT nėra išdavusi sutikimo. „Lieptų įteisinimo procedūros išties yra labai nesudėtingos ir labai paprastos, – sakė D.Gineikaitė. – Norėtųsi, kad lietuviškąja Venecija vadinamame kaime būtų išspręsta lieptų įteisinimo problema. Matome ne vieną stacionarų liepto statinį, tačiau mūsų duomenų bazė rodo, kad nėra išduoto nė vieno NŽT sutikimo dėl liepto statybos Mingėje. Norime paraginti gyventojus ir padėti jiems įsiteisinti savo lieptus“.

Iš viso Mingės kaime yra kelios dešimtys lieptų. Didžioji jų dalis – pontoniniai, tačiau yra ir stacionarių, ant polių įrengtų lieptų.

Statant lieptą valstybiniame vidaus vandens telkinyje visais atvejais yra privaloma gauti Nacionalinės žemės tarnybos sutikimą, nepriklausomai nuo liepto dydžio.

Sutikimus statyti lieptus išduoda teritoriniai NŽT skyriai, atsiklausę vietinių savivaldos institucijų, regioninių parkų direkcijų ir kitų susijusių institucijų. Sutikimai gali būti išduodami nepriklausomai nuo to, kokios paskirties yra žemės sklypas.

Sutikimų statyti laikinus nesudėtingus statinius (taip pat ir lieptus) valstybiniuose vidaus vandens telkiniuose išdavimo tvarką NŽT reglamentuoja Sutikimų statyti ir naudoti valstybiniuose vidaus vandens telkiniuose laikinus nesudėtingus statinius išdavimo taisyklės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder