Išmanyti Konstituciją įkvepia patriotizmas

Išmanyti Konstituciją įkvepia patriotizmas

Klaipėdoje antradienį vykusiame Konstitucijos egzamino antrajame etape jėgas išmėgino trečiąsyk renginyje dalyvavęs Vytautas Balvočius, vienintelis uostamiestyje įveikęs pirmojo etapo kartelę.

"Antrojo etapo užduotys buvo kiek sudėtingesnės. Pasitaikė lotyniškų sentencijų - jeigu nežinai, ką reiškia, tai niekaip nepainterpretuosi, - po egzamino įspūdžiais dalijosi 32-ejų vyras, dirbantis logistikos srityje. - Atsakydamas į atvirą klausimą, gvildenau šeimos konstitucinę sąvoką. Jau žinau ir rezultatą - iš 19-os klausimų teisingai atsakiau į 15-a."

Iš Plungės kilęs egzamino dalyvis savo žinias renginyje tikrino jau trečiąsyk. "Iš prigimties esu patriotas, todėl man tokio pobūdžio pilietinės iniciatyvos yra labai artimos, - sakė V. Balvočius. - Kaskart stengiuosi pasiruošti egzaminui, persiskaityti Konstituciją: juk egzaminui ją geriausia mokėti kuo arčiau originalaus teksto."

Pirmajame etape uostamiestyje jėgas mėgino apie 30 žmonių, į antrąjį pateko teisingai atsakiusieji į ne mažiau kaip 25 testo klausimus. Iš klaipėdiečių, dalyvavusių egzamine, į antrąjį etapą šiemet pateko tik V. Balvočius, pernai - nė vienas.

Antrajame etape dalyvavo 1307 gyventojai, daugiausiai į jį pateko moksleivių - 1211.

Miestų ir rajonų savivaldybėse egzaminą laikė 53 gyventojai. Sudėtingesnį testą sprendė 18 pirmąjį etapą įveikusių teisininkų bei teisės studentų. Įkalinimo įstaigose į antrąjį etapą pateko 25 nuteistieji.

Konstitucijos egzaminą laikiusieji internete antrame etape nebesivaržė - šios kategorijos nugalėtojai paaiškės susumavus pirmojo etapo rezultatus bei paskelbti kartu su visų grupių laimėtojais.

Konkurso nugalėtojais taps surinkusieji daugiausia teisingų atsakymų. Sutapus testų uždarųjų klausimų rezultatams, egzamino vertinimas bus nustatomas pagal atvirojo klausimo atsakymą.

21 geriausiai pagrindinį šalies įstatymą išmanantis dalyvis spalio 25 d. bus apdovanotas Prezidentūroje surengtoje iškilmingoje ceremonijoje. Laimėtojus sveikins renginio globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė bei teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder