Išeitis iš spūsčių - duobėta

Išeitis iš spūsčių - duobėta

Į Klaipėdą iš Dituvos sodų kasdien važiuojantys vietos gyventojai rado būdą, kaip aplenkti spūstis ties naujuoju Priekulės aplinkkeliu: į uostamiestį vykti pro Mickus. Tačiau keliukas į juos šiuo metu tinkamas tik automobiliams gadinti.

"Vakarų ekspresas" jau rašė apie tai, kad atidarius eismą naujuoju aplinkkeliu pirmumo teisę suteikus jam, į Klaipėdą nuo Priekulės pusės važiuojantys žmonės kasryt yra priversti laukti kilometrinėse automobilių spūstyse.

Vienas iš daugelio į darbą Klaipėdoje važiuojančių sodų bendrijos gyventojų Donatas Žižys sako, kad vietiniai radę būdą, kaip spūstį aplenkti: žvyrkeliu apie 3 kilometrus važiuoti iki Mickų ir į 141-ąjį kelią Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda įsilieti ties šia gyvenviete.

Tačiau šiuo metu tokia išeitis neįmanoma, mat minėto keliuko būklė tragiška.

"Jis baisus, vienos duobės, pavažiavus reikia išlipti ir apsižiūrėti, ar ratų gaubtai nenulakstė. Nuo jo nenuteka vanduo, tad gerokai palijus keliukas primena Vilhelmo kanalą.

Jeigu tik keliukas būtų prižiūrėtas, esu įsitikinęs, kad juo iki 141-ojo kelio važiuotų tikrai nemažai bendrijų gyventojų. Taip būtų patogiau ne tik jiems. Sumažėtų apkrova pagrindiniame kelyje ir rytinės spūstys tikrai nebūtų tokios didelės", - pasakojo vyriškis.

Jis teigė šia idėja pasidalijęs ir su Priekulės seniūnija ir sulaukęs pritarimo, tačiau tik žodinio.

"Sakė, kad nėra pinigų, tuo pokalbis ir baigėsi. Tenka atsisakyti minties važiuoti pro ten, automobilio gaila", - sakė D. Žižys.

Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė neneigė, kad gyventojai kreipėsi į juos dėl to keliuko - žinanti, kad jo būklė prasta, bet šiuo metu jo dangą lyginti būtų netikslinga, mat darbas nueitų šuniui ant uodegos.

"Greideris jau yra užsakytas, tačiau nuolat lijo, lyginti kelią būtų neprotinga, tad laukiame geresnių oro sąlygų. Kai tik jos pasitaisys, iš karto prasidės darbai.

Įprastai šis keliukas greideriu lyginamas 4 kartus per metus, o jeigu eismas juo suintensyvėtų, tai būtų buvę daroma ir dažniau. Žinome, kad jis prastos būklės, dangą reikėtų atnaujinti žvyru, tačiau visi planai atsiremia į ribotus finansus", - aiškino seniūnė.

D. Bliūdžiuvienė pabrėžė, kad, Klaipėdos rajono savivaldybės prašymu, yra pateiktos paraiškos dėl žvyrkelių tvarkymo.

"Minėtas keliukas - prioritetinis, ateityje norėtumėme jį išasfaltuoti. Tačiau šio plano įgyvendinimas gali užtrukti iki 2020 metų. Taip pat reikėtų atnaujinti kelius iki Gručeikių ir Pleškučių", - sakė seniūnė.

Rytinių spūsčių problema atsirado staigiai - vos atidarius Priekulės aplinkkelį, tačiau kol ji bus išspręsta, praeis ne vieneri metai. Ties sankirta su naujuoju keliu ateityje žadama įrengti žiedinę sankryžą, bet jos statybų darbus pradėti numatoma tik 2015 metais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder