Irenijaus Zaleckio dienos suskaičiuotos?

Irenijaus Zaleckio dienos suskaičiuotos?

Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistui Irenijui Zaleckiui nepavyko išvengti teistumo už viešosios tvarkos pažeidimą. Aiškinamasi, ar Baudžiamajame kodekse numatytas nusikaltimas neturės įtakos jo karjerai valstybės tarnyboje.

Baudžiamosios bylos duomenimis, vyriškis 2009-ųjų rugsėjo naktį vieno daugiabučio namo kieme apgadino automobilius "Ford Puma" bei "Mercedes-Benz" - išdaužė jų langų stiklus, žibintus, sulamdė variklio dangtį bei stogą. Savininkai patirtą žalą įvertino per 14 tūkst. litų.

I. Zaleckį kaltu dėl šių veiksmų - viešosios tvarkos pažeidimo - pripažino net dviejų instancijų teismai. Jie valdininką įpareigojo atlyginti nuostolius, tačiau šis su tuo nesutiko ir kreipėsi į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą, kurio paprašė panaikinti ankstesniuosius sprendimus ir bylą nutraukti.

Prašymas motyvuotas tuo, kad esą buvo netinkamai pritaikytas baudžiamasis įstatymas, teismas buvo šališkas, vieni liudytojai kaltinti netiksliais parodymais, priminta, kad nerastas nusikaltimo įrankis, o I. Zaleckio pirštų antspaudų ar DNR įvykio vietoje nerasta. Ir apskritai, nurodoma kasaciniame skunde, tokia nusikalstama veika kaip automobilių daužymas naktį, kai aplink nėra žmonių, negali būti vertinama kaip viešosios tvarkos pažeidimas.

Tačiau nei šie, nei kiti motyvai paskutinės instancijos neįtikino - vakar paskelbta, kad I. Zaleckio skundas atmetamas.

Atmestas ir vieno iš apgadinto automobilio savininkės skundas, prašiusios priteisti jai 5 tūkst. litų neturtinės žalos.

Tuo metu savivaldybės administracijos specialistai aiškinasi, ar už viešosios tvarkos pažeidimą teistas asmuo gali būti jų kolega. Tiesa, I. Zaleckis darbo vietoje ir taip nesirodė beveik metus, nors ir dėl teisėtų priežasčių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder