Ir mažesni mokesčiai kelia įtarimų

Ir mažesni mokesčiai kelia įtarimų

Dažniausiai daugiabučių gyventojai piktinasi neva per dideliais administratorių apskaičiuotais mokesčiais, tačiau pasitaiko ir atvejų, kai įtarimą kelia ir per mažos sąskaitos.

Į "Vakarų ekspresą" kreipėsi Lūžų gatvės 7-o namo gyventoja Dalia. Moteriai sukėlė įtarimų sąskaita už atliktą namo siūlių remontą. Nors namo administratoriai buvo apskaičiavę, kad remontas visiems gyventojams atsieis 7 000 litų, sąskaitoje ši suma sumažėjo iki kiek daugiau nei 1 600 litų. Gyventoja įtarė, jog namo administratoriai apgaulės būdu bandė pasisavinti didesnę sumą negu buvo vertas remontas.

Ponia Dalia pasakojo, jog namo siūles tvarkė tik ties septyniais daugiabučio butais, tačiau suma išdalinta visiems butams, kurių name yra apie 100. Daugiabutį administruojančių namų valdų buhalterijoje jai buvo paaiškinta, jog mokesčių lapelyje tiesiog įsivėlė klaida. Esą buhalterijos darbuotojai netyčia atspausdino klaidingą sumą.

Tokiu paaiškinimu ponia Dalia sakė netikinti ir dabar nesiruošia mokėti už namo siūlių remontą, kol negaus sąskaitos su teisingai nurodyta suma.

UAB "Laukininkų valda" vadovė Regina Uznienė "Vakarų ekspresui" sakė, jog paaiškinimas, kurį moteriškei pateikė namų valdos atstovai - visiškai teisingas.

"Spausdinant lapelius buhalterija tikrai įvėlė klaidą. Apie ją gyventojams buvo pranešta daugiabutyje pakabintuose skelbimuose", - pasakojo R. Uznienė.

"Laukininkų valdos" vadovė teigė, jog jokio įtariamo piktnaudžiavimo būti negali. Gyventojai apie būsimus darbus buvo informuoti prieš namo siūlių remontą, tiksli informacija buvo pateikta ir po remonto atlikimo.

"Įtarimų kilo tik tai vienai gyventojai. Daugiau žmonių į mus dėl šios klaidos nesikreipė", - sakė R. Uznienė ir žadėjo, jog kitą mėnesį klaidinga suma sąskaitų lapeliuose bus ištaisyta.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder