Įmonė Gargžduose parduota su visais žmonėmis

Įmonė Gargžduose parduota su visais žmonėmis

Nei pakarti, nei paleisti. Taip jaučiasi dešimt statybomis ir nekilnojamuoju turtu užsiimančios pajūrio bendrovės „Paulista“ darbuotojų. Beveik pusę metų algų negaunantys žmonės negali išeiti iš darbo, nes net padedant policijai neranda savo naujojo darbdavio.

Gargžduose oficialiai registruotos, prieš puspenktų metų veiklą pradėjusios UAB „Paulista“ bėdos prasidėjo šių metų pavasarį. Dešimt joje dirbančių žmonių tai pajuto kovo mėnesį, kai nustota mokėti atlyginimus.

Padirbę dar kelis mėnesius, jie sužinojo, jog nebėra ir darbo. Prieš tai statybininkams duota laisva diena, o po jos vėl susirinkusių į darbą žmonių laukė nemaloni staigmena.

Nuo to laiko bendrovės darbuotojai gyvena ne tik nežinioje. Jų situacija - labai keista. Jie norėtų parašyti pareiškimus ir išeiti iš darbo, tačiau to padaryti negali, nes ne tik nežino, kur yra jų darbdavys, bet jo paprasčiausiai net nepažįsta.

Po šių pasikeitimų bendrovė neužbaigė Vėžaičių kultūros centre pradėtų remonto darbų.

Buvęs UAB „Paulista“ vadovas Tadas Paulikas žmones informavo, kad dar gegužę įmonės akcijos parduotos jos direktoriumi tapusiam Latvijos piliečiui ir jis su bendrove nebeturi nieko bendro.

Pasak „Paulistos“ darbuotojo Alekso Gužausko, naujojo darbdavio nepavyksta rasti ne tik jiems, bet ir policijai.

„Bendrovę pardavė su visais darbininkais. Mes visi parduoti, kaip kokie vergai. Darbo neduoda, pinigų nemoka, iš darbo išeiti negalime. Tad ir į Darbo biržą kreiptis, kad nors bedarbio pašalpą gautume, negalime“, - piktinosi bendrovėje dirbanti Rasa Ignatavičiūtė, kuriai bendrovė „Paulista“ skolinga apie tūkstantį litų neišmokėtos algos.

Jos kolegės guodėsi, kad darbdaviui nemokant mokesčių niekas ne tik nekompensuos po kojos operacijos reikalingų vaistų, bet ir net neaišku, kaip besilaukiančiai moteriai išeiti dekretinių atostogų.

Valstybinės darbo inspekcijos atstovai nepavydėtinoje situacijoje atsidūrusiems žmonėms siūlo rinkti vieną iš dviejų išeičių. Jie gali kreiptis į inspekcijos inspektorius su prašymu nutraukti darbo sutartis ir negautus pinigus bandyti prisiteisti per teismą.

Arba pasirinkti kitą, jiems kur kas naudingesnį, variantą - laukti bendrovės bankroto.

Pasak inspekcijos Klaipėdos skyriaus vyresniosios darbo inspektorės darbo teisei Eglės Pocienės, tokiu atveju per tris dienas paskirtas bankroto administratorius informuotų darbuotojus, kad su jais per 15 dienų bus nutrauktos darbo sutartys. Paskui jiems būtų išmokama dviejų mėnesių algų dydžio išmoka iš Garantinio fondo.

Valstybinei darbo inspekcijai taip pat nepavyko rasti minėto latvio, tad žmonės neatmeta galimybės, kad jis pramanytas ruošiant bendrovę bankrotui. Tuo labiau kad teismą jau pasiekė ieškiniai dėl bankroto bylos UAB „Paulista“ iškėlimo.

Apie 50 tūkstančių litų ši bendrovė skolinga „Sodrai“ ir Valstybinei mokesčių inspekcijai. Teigiama, kad „Paulistos“ skolos visiems savo subrangovams ir tiekėjams gali būti dar įspūdingesnės ir siekti per milijoną litų.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder