Ilgasis savaitgalis pajūryje: policija laukia nelegalių nuomotojų

Ilgasis savaitgalis pajūryje: policija laukia nelegalių nuomotojų

Ilgąjį savaitgalį žmonės į karantiną moja ranka: pildosi pajūris, didesnis srautas ir kituose kurortuose. Tarp Vilniaus ir Kauno kurį laiką buvo fiksuojama net mašinų spūstis. Nepaisant padidėjusio žmonių srauto, policijos teigimu, pažeidimų tiek, kiek įprastai.

Ilgiau nei mėnesį lankytojams uždraustas Olando Kepurės skardis pirmąją gegužės dieną sulaukė daugybės svečių, automobilių aikštelė pilna, bet apžvalgos aikštelėje žmonių nedaug. Visi pasklidę miške.

Daugiau nei įprastai Lietuvos kurortuose ir pareigūnų. Tačiau šie teigia, kad žmonės drausmingi, taisyklių laikosi.

„Matosi pagal transporto judėjimą, pagal vietas, kurios pamėgtos poilsiautojų, kad poilsiautojų yra. Bet galiu pasidžiaugti, kad visi laikosi taisyklių, dėvi apsaugos priemones, laikosi atstumo ir tikrai kažkokių piktybinių pažeidimų dar nenustatyta“, – sako Palangos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas.

Apgyvendinimo paslaugas kurortuose šį savaitgalį teikti dar draudžiama, tad nelegalių nuomotojų laukia pareigūnų vizitai.

„Stebėsim, kas kiemuose, kas prie mums žinomų poilsio vietų. Jeigu yra tas automobilių srautas padidėjęs, tai aišku, iš tikrųjų domėsimės, kokia čia ta situacija, paskui priimsim sprendimus“ – teigia A. Budginas.

Policija atkreipia dėmesį ir į kavines: čia privaloma išlaikyti atstumus tarp stalelių. Patys poilsiautojai sako, kad po tokio savaitgalio sušvelninus karantiną susirgimų gali daugėti.

„Jeigu kaukė yra tik ant burnos, ne ant nosies, tai ji nieko nereiškia, o jeigu ji yra iš viso pasmakrėj, tai ji nebent šildo.(…) Kas baisiausia, kad po šito savaitgalio galim pratrūkti vėl“, – nerimauja poilsiautoja Remigija.

Tuo metu Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis sako, kad ilgąjį savaitgalį dirba trečdaliu gausesnės pareigūnų pajėgos.

„Pažeidimų kažkiek yra fiksuojama, bet tai yra normalu, nes didelis žmonių skaičius. Visgi didžioji dalis žmonių laikosi reikalavimų, nesiburiuoja, dėvi apsaugos kaukes, tai kažkokių ypatingų pretenzijų pareigūnai jiems neturi“, – pastebi policijos atstovas.

Didžiausią dėmesį policija skiria ne tik kurortams, bet ir kitoms traukos vietoms, tokioms kaip ežerai ar pažintiniai takai, taip pat kapinėms, kur lankytojų pagausėjimas prognozuojamas Motinos dienos proga.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder