I. Zaleckiui po vertinimo ieško naujų pareigų

I. Zaleckiui po vertinimo ieško naujų pareigų

Klaipėdos miesto savivaldybėje atliktas valstybės tarnautojų vertinimas labiausiai nenusisekė Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjui Irenijui Zaleckiui. Iš visų vertintų beveik keturiasdešimties administracijos valstybės tarnautojų jis vienintelis įvertintas "nepatenkinamai". Šiuo metu I. Zaleckiui ieškoma kitų, žemesnių pareigų.

Iš viso buvo vertinti 37 savivaldybės tarnautojai. Penkis iš jų vertino viena komisija, 32 - kita. Pastaroji ir pateikė neigiamą I. Zaleckio įvertinimą. Jis vienintelis įvertintas nepatenkinamai. Dar vienas savivaldybės tarnautojas įvertintas patenkinamai. 23 darbuotojai sulaukė labai gero įvertinimo.

Iš 23 labai gerai įvertintų tarnautojų 8 pasiūlyta suteikti aukštesnę kvalifikacinę klasę, 11 pasiūlyta perkelti į aukštesnes pareigas. Tris valstybės tarnautojus komisija pasiūlė perkelti į aukštesnes pareigas ir suteikti jiems aukštesnę kvalifikacinę klasę. Jei atsiras laisvų pareigų, valstybės tarnautojams jos bus pasiūlytos.

Pagal statistiką šiuo metu apie pusė savivaldybės tarnautojų turi A8 ir A9 kategorijas, pagal kurias jų alga siekia 1980 litų. Vertinimų metu suteikus aukštesnę klasę alga padidėja apie 200 litų, pareigybę paaukštinus viena kategorija - apie 90-100 litų.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė pabrėžė, kad tarnautojų vertinimas - tai ne atlyginimų didinimas, o privalomas auditavimas.

Pasak J. Simonavičiūtės, kuri pati buvo komisijos įvertinusios per 30 tarnautojų, narė, teigė, jog komisija labiausiai dėmesį kreipė į darbuotojų kvalifikaciją - ar ši yra tobulinama, ar darbuotojas dalyvauja mokymuose, kursuose, baigia mokslus ir ar tai padeda tinkamai atlikti priskirtas pareigas.

Pasak J. Simonavičiūtės, savo tiesioginių vadovų patenkinamai buvo įvertinti du darbuotojai. Vienas jų, dirbantis Civilinės saugos skyriuje, ir su vadovo, ir su komisijos vertinimais sutiko bei neprieštaravo būti pažeminamas pareigose. Kitas jų - I. Zaleckis - jau komisijos, buvo įvertintas kiek kitaip nei vadovo.

"Komisija nusprendė, jog patenkinamas įvertinimas, kurį suteikė tiesioginis vadovas, šiam tarnautojui yra per aukštas. Jam suteiktas žemesnis įvertinimas - nepatenkinamas. I. Zaleckis nesugebėjo atsakyti į nė vieną komisijos užduotą klausimą. Tai yra įrašyta bei užprotokoluota. Be to, pats tarnautojas pasirašė ir su vertinimu sutiko. Todėl dabar keista girdėti, jog jis svarsto galimybę komisijos vertinimą apskųsti", - sakė J. Simonavičiūtė.

Šiuo metu, I. Zaleckiui ieškoma naujų pareigų. Naujos pareigos, atitinkančios valdininko kompetenciją, teoriškai turėtų būti pasiūlytos per penkias dienas. Tiesa, I. Zaleckis darbe šią savaitę nepasirodė - teigiama, jog jis turi nedarbingumo pažymėjimą. Tokiu atveju naujų pareigų jam nesant darbe siūlyti niekas negali.

Be to, pasak J. Simonavičiūtės, kol kas sunku pasakyti, kokias pareigas savivaldybės administracijoje galėtų užimti I. Zaleckis. Laisvų vietų, tinkančių jo kvalifikacijai, kol kas nėra. Šiuo metu laisvų darbo vietų yra stiprinamame Viešosios tvarkos skyriuje, todėl teoriškai visai įmanoma, jog sporto vadas galėtų pereiti dirbti būtent į pastarąjį. Tačiau gali būti, jog tarnautojui bus rastos visai kitos pareigos.

Kaip bus ieškoma naujojo Sporto ir kultūros skyriaus vedėjo, taip pat kol kas neaišku. Galimi keli variantai - skelbiamas atviras arba rezervinis konkursas arba kito valstybės tarnautojo, tinkančio šiai pareigybei pervedimas. "Kokį būdą pasirinksiu, dar nežinau", - sakė J. Simonavičiūtė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder