Į pamarį atsirita antroji potvynio banga

Į pamarį atsirita antroji potvynio banga

Jau kurį laiką dėl pavasarinio polaidžio kylantis Nemuno upės vandens lygis trečiadienio rytą ties Rusne beveik pasiekė stichinę ribą, – trūko vos 3 cm, kad upė antrą kartą šiais metais išsilietų iš krantų.

Per praeitą parą Nemuno vandens lygis ties Rusnės sala pakilo tik 9 cm. Tačiau iš aukščiau į Nemuno deltą jau atsirita 10 cm aukštesnė banga. Todėl visai tikėtina, kad artimiausiu metu ant kelio į salą vėl gali pasirodyti potvynio vanduo.

Tokiu atveju šimtu procentų pasitvirtintų Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) prognozė, kad pavasario potvynis Nemuno žemupyje prasidės kovo 17–23 dienomis.

LHMT taip pat prognozuoja, kad naujasis potvynis turėtų būti mažiau intensyvus, t. y. jo trukmė turėtų būti ilgesnė, o vandens lygio pakilimas mažesnis už vidutinį.

Žiemos potvynio vandenyje vis dar mirksta per 72 tūkst. ha Šilutės rajono teritorijos. Apsemtus plotus kausto ledas. LHMT manymu, jis turėtų ištirpti vietoje, nesukeldamas didesnės grėsmės potvynio zonos gyventojams. Pastarųjų vien tik Šilutės rajone priskaičiuojama per 200.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder