Į pajūrį vėl parvežta "Auksinių krivūlių"

Į pajūrį vėl parvežta "Auksinių krivūlių"

Praėjusią savaitę Vilniuje jau penkioliktą kartą buvo įteikti svarbiausi šalies savivaldos apdovanojimai - "Auksinės krivūlės". Nemažai apdovanojimų parsivežė Vakarų Lietuvos savivaldybių atstovai.

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) rengiamoje apdovanojimų ceremonijoje tradiciškai visų 14 šalies ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje bei Lietuvos verslo konfederacijos vadovai įteikė "Auksinės krivūlės" statulėles konkrečiose srityse nusipelniusioms savivaldybėms. Šiemet laureatams pirmą kartą įteikti skulptoriaus Ramūno Almino sukurti autoriniai kūriniai.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija kaip sparčiausiai augančio verslo savivaldybę įvertino Klaipėdos rajoną. Ši "Auksinė krivūlė" Klaipėdos rajonui - jau penktoji.

Vietos savivaldos dienos išvakarėse garbingą apdovanojimą atsiėmęs Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas džiaugėsi, kad ir šiais metais Klaipėdos rajonas buvo pastebėtas.

"Ne kartą esame pripažinti savivaldybe, kurioje geriausia gyventi. Taip pat esame savivaldybė, kurioje kasmet įsikuria daugiausia verslų.

Žinoma, prie to nemažai prisideda gera mūsų geografinė padėtis, infrastruktūra - šalia uostas, automagistralė, geležinkelis.


Tačiau tai yra ir didelis savivaldos nuopelnas - visos savivaldybės ir administracijos darnaus darbo rezultatas. Kalbamės su verslu, siekiame, kad jis kurtųsi mūsų rajone. Nes verslas generuoja darbo vietas mūsų rajono gyventojams, pajamas į savivaldybės biudžetą. Šie metai nebuvo lengvi, tačiau džiugu, kad net pandemija nesustabdė darbų ir Klaipėdos rajonas toliau sparčiai auga", - teigė meras B. Markauskas.

Apdovanojimas už palankią investicinę aplinką atsinaujinančios energetikos plėtrai skirtas Kretingos rajono savivaldybei.

Kretingos rajono savivaldybės mero Antano Kalniaus teigimu, rajone įrengti vieni pirmųjų Lietuvoje vėjo jėgainių parkai bei, Energetikos ministerijos vertinimu, rajono mokestinė aplinka yra palanki atsinaujinančios energetikos plėtotojams.

Jau kitąmet planuojama ant Marijono Daujoto progimnazijos ir Jurgio Pabrėžos gimnazijos stogų įrengti pirmąsias saulės jėgaines, o elektrą M. Valančiaus viešajai bibliotekai numatoma tiekti iš šiuo metu Lietuvoje įrengiamų saulės jėgainių parkų.

"Taip pat bus modernizuota beveik 40 procentų Kretingos gatvių apšvietimo sistemos bei įrengtos pirmosios viešos prieigos elektromobilių įkrovimo stotelės. Kretingos rajonas neatsiejamas ir nuo Lietuvai strategiškai svarbaus elektros energetikos sistemos sinchronizacijos projekto "Harmony Link" įgyvendinimo. Vis intensyviau atsinaujinančius išteklius savo veikloje naudoja ir rajono verslininkai", - pažymėjo A. Kalnius.

Kretingos rajono savivaldybė "Auksine krivūle" paskutinį kartą buvo apdovanota 2009 metais.

LSA prezidentas M. Sinkevičius taip pat įteikė "Auksinės krivūlės" riterio ženklus už nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui. Šiemet šį apdovanojimą pelnė ir du pajūrio atstovai: Neringos savivaldybės tarybos narys Vigantas Giedraitis ir Palangos miesto vicemeras Rimantas Antanas Mikalkėnas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder