Gyventojus pamaitino neteisingais pažadais

Gyventojus pamaitino neteisingais pažadais

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, savo "Facebook" puslapyje paskelbęs apie planuojamą duobėtos ir purvyne virtusios Mažosios Lietuvos gatvės remontą, įsiutino šalia jos gyvenančius žmones. 10 metų dėl žvyrkelio asfaltavimo kovojantys gyventojai valdininkui prilipdė melagio etiketę, nes, pasirodo, gatvės artimiausiu metu nepavyks net pradėti tvarkyti.

Su žurnalistais susisiekęs šalia Mažosios Lietuvos gatvės (žvyrkelis, prasidedantis prie Rimkų ir per Kiškėnus vedantis Lėbartų link) gyvenantis Raimundas Satkevičius piktinosi, jog rajono Savivaldybės valdininkai atvirai meluoja. Vyras atsiuntė kelias iškarpas iš socialinio tinklo "Facebook", kuriuose užfiksuotos S. Karbausko žinutės.

Direktorius melavo?

"Politikas viešojoje erdvėje - "feisbuke" aiškina, kad kelio, dėl kurio su valdininkais kova vyksta jau 10 metų, remontas numatytas 2017-2018 metais. Po tokio jo parašymo susitikome su meru Vaclovu Dačkausku, kuris parodė veiklos ir strateginį planą, o ten nėra jokios kalbos apie šios gatvės remontą", - S. Karbausko pareiškimais piktinosi R. Satkevičius.

Gyventojas pasakojo, jog dėl kelio rekonstrukcijos yra susibūrusi iniciatyvinė grupė, kuri įvairiausius dokumentus, susirašinėjimus, pasiūlymus ir pažadus jau kaupia tomais. Gyventojai esą žino, jog viskas stringa dėl vieno ūkininko, kuris nesutinka parduoti palei kelią einančio žemės gabaliuko.

"Gyventojai savo iniciatyva pasiūlė ruošti detalųjį planą, pagal kurį žemę būtų galima paimti visuomenės reikmėms ūkininkui atlyginant pagal įstatymą. Su valdžia buvo sutarta, bet pernai lapkritį toks sprendimas rengti planą buvo atšauktas", - biurokratija stebėjosi vietos gyventojas.

Sumaišė gatves

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus S. Karbauskas neneigė "Facebook" tinkle paskleidęs realybės neatitinkančią informaciją.

"Prisipažįstu, kad tai nebuvo teisybė. Mažosios Lietuvos gatvę sumaišiau su Hugo Šojaus gatve, kurią išties kitąmet planuojama rekonstruoti. Viena gatvė iš Lėbartų veda į Ketvergius, o kita - į Rimkus. Man ten niekuomet neteko gyventi, tad parašiau ne tą pavadinimą", - teisinosi valdininkas ir pabrėžė, jog žinutę pamatę gyventojai galėjo jį pataisyti - juk jie žinojo, kaip vyksta pasiruošimas gatvės rekonstrukcijai.

Valdininkas pripažįsta, jog dėl Mažosios Lietuvos gatvės rekonstrukcijos vargstama kelerius metus. Bėdos prasidėjo po nepriklausomybės atkūrimo žemėtvarkos tarnyboms "atidalinus" žemes - dabar gatvės ploto neužtenka norint ją įrengti pagal visus reikalavimus, tad po kelis arus jos reikia paimti iš 8 žemės savininkų. Visi savininkai su tuo sutiko, išskyrus vieną.

Nors pernai lapkritį politikams buvo žadama pristatyti specialųjį planą ir iš geranoriškai žemės nenorinčio parduoti ūkininko ją paimti įstatymo numatyta tvarka, pats S. Karbauskas procedūras nutraukė. Esą bus bandoma rasti greitesnį ir galbūt net pigesnį kelią. Šiuo metu ieškoma turto vertintojų, kurie, tikimasi, kelis arus žemės įvertins panašia suma, kokia preliminariai vertino ir konsultacijos paprašyta Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT). Pasirodo, jog NŽT nurodyta galima žemės vertė ūkininkui įtiko.

"Nusprendėme patys užsakyti turto vertinimo procedūras. Per mėnesį ar du turėtų paaiškėti vertė ir, jei gyventoją ji tenkins, jis duos sutikimą, yra tikimybė, kad žemės paėmimo procedūras spėtume baigti šiemet ir galėtume skelbti projektavimo konkursą", - atskleidė direktorius.

Esą specialiojo plano rengimas ir žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūros būtų trukę apie 2-3 metus, todėl tokios minties atsisakyta.

Į susitikimą neatvyko

Beje, R. Satkevičius atsiuntė dar vieną intriguojančią iškarpą iš "Facebook". Socialiniame tinkle gyventojai administracijos direktorių pakvietė dalyvauti susitikime dėl gatvės rekonstrukcijos su meru, tačiau ten pažadėjęs atvykti valdininkas taip ir nepasirodė, dėl ko vietiniai dar labiau susierzino. S. Karbauskas "Vakarų ekspresui" teigė atsiprašantis nuviltų gyventojų ir teisinosi, kad tuo metu užklupo kiti darbai.

"Tuo pačiu metu bibliotekoje policija pristatinėjo metų veiklos ataskaitą ir prašė, kad dalyvautų bent vienas rajono vadovas. Su meru sutarėme, kad jis susitiks su gyventojais, o aš vyksiu pas pareigūnus", - sakė administracijos direktorius.

Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas nesiėmė vertinti kolegos apsižioplinimų "feisbuke".

"Šia tema šnekėjau su direktoriumi ir jis paaiškino, kad tiesiog apsiriko ir omeny turėjo visai kitą gatvę", - sakė rajono vadovas.

Jis taip pat pripažino, jog Savivaldybė suinteresuota Mažosios Lietuvos gatvės rekonstrukcija, tačiau planams sukliudė vieno gyventojo protestas. Meras pažymėjo, jog dėl minimos atkarpos remonto kreipsis į Klaipėdos miesto savivaldybę, ir tikisi, kad prie miestiečių ne ką mažiau naudojamos gatvės remonto prisidės ir uostamiestis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder