Gyventojai neišnaudoja fondo lėšų

Gyventojai neišnaudoja fondo lėšų

Klaipėdiečiai neskuba pasinaudoti daugiabučių namų savininkų bendrijų fondo lėšomis. Kol kas savivaldybė sulaukė tik keturių prašymų, kuriems patenkinti prireiks 27 tūkst. litų, o šiemet iš fondo buvo planuojama skirti kone dešimt kartų daugiau.

"Šiemet buvome suplanavę gyventojų reikmėms iš daugiabučių namų savininkų bendrijų fondo panaudoti 223 tūkst. litų. Iš pradžių sulaukėme nemažai telefoninių skambučių, tačiau raštu buvo pateiktos tik 4 paraiškos", - konstatavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Jis priminė, kad iš šio fondo galima kompensuoti tik jau padarytus darbus. Pavyzdžiui, bendrijų steigimas bei modernizavimo arba investiciniai projektai gali būti kompensuojami 100 procentų. Tuo metu techninių defektų, kurie kelia grėsmę žmonių saugumui, pašalinimas - 50 proc, daugiabučių namų bendro naudojimo obektų atnaujinimo darbai - 30 proc.

Pasak L. Dūdos, dabar į savivaldybę kreipėsi dvi bendrovės, kurios prašo kompensuoti steigimosi išlaidas. Jos sudaro apie 500 litų. Viena bendrovė paprašė kompensuoti namo sienos apšiltinimą ir jai žadama skirti 20 tūkstančių litų. Dar vienai bendrovei bus skirta 6 tūkts. litų, kad būtų padengta pusė išlaidų, kurias gyventojai patyrė kai prireikė pakeisti elektros skydelio skaitiklį ir atnaujinti elektros instaliacijas.

"Mums kelia susirūpinimą, kodėl žmonės taip neaktvyiai kreipiasi ir nesinaudoja tokiomis lengvatomis", - stebėjosi L. Dūda ir priminė, kad paraiškas galima teikti visus metus, o jos svarstomos du kartus per metus - pavasarį ir rudenį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder