Gyventojai juokiasi iš nuolatinių pažadų

Gyventojai juokiasi iš nuolatinių pažadų

Miesto savivaldybė pranešė, kad šią vasarą bus išasfaltuota Jurbarko gatvė vadinamajame Smeltės kvartale, pietinėje miesto dalyje. Tačiau vietiniai gyventojai tokius pažadus vertina skeptiškai.

Merijos atstovai pasigyrė, kad šiemet Susisiekimo ministerija skyrė 400 tūkst. litų miesto gatvėms asfaltuoti. Už šias lėšas ketinama suremontuoti 660 metrų ilgio Jurbarko gatvės dangą.

"Per tuos dešimtmečius panašius pažadus girdime jau nebe pirmą kartą. Todėl jais paprasčiausiai nebetikime ir iš jų juokiamės", - "Vakarų ekspresui" sakė šiame kvartale gyvenantis Vigilijus Lisauskas.

Jis tvirtino šią savaitę gavęs vicemero Artūro Šulco raštą, kuriame teigiama, kad galimybė asfaltuoti šią gatvę bus svarstoma tik trečiajame ar net ketvirtajame šių metų ketvirtyje. Ir tik tuomet, jei visi šioje gatvėje esantys gyvenamieji namai bus prijungti prie magistralinių vandens ir nuotekų tinklų.

"O kaip mes galime tuos žmones priversti prisijungti, jeigu jie sako neturį pinigų?", - stebisi V. Lisauskas.

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pripažino, kad šioje gatvėje prie tinklų nėra prijungta dar 16 namų.

"Tačiau mes vis tiek vykdysime supaprastintą paslaugos pirkimo procedūrą ir parinksime rangovą gatvei asfaltuoti. Jurbarko gatvėje bus liejamas eksperimentinis minkštasis asfaltas su plastifikatoriais, kurie turėtų padidinti dangos elastingumą. Todėl pavasarį ši danga turėtų netrūkinėti", - aiškino L. Dūda.

Pasak jo, šis asfaltavimo būdas yra pigesnis nei įprastas, kadangi jam nereikia ruošti pagrindų. "Jurbarko gatve sunkiasvoris transportas nevažinėja, todėl lengviesiems gyventojų automobiliams ši danga yra tinkamiausia", - svarstė L. Dūda.

Jis taip pat paaiškino, kad minkštąjį asfaltą lieti reikia šiltuoju metų laiku ir esant sausam orui. Todėl darbus numatoma pradėti ir baigti dar šią vasarą. Kitąmet tokiu pat būdu bus asfaltuojamos ir kitos, trumpesnės, šio kvartalo gatvelės.

V. Lisauską stebina toks požiūris. Jis priminė, kad Jurbarko gatvėje veikia automobilių remonto ir utilizavimo įmonės. Be to, į savo bazę pro čia pravažiuoja Karinių jūrų pajėgų flotilės transportas. "Tad arba tie valdininkai meluoja, arba jie nelabai supranta, kur ta Jurbarko gatvė yra", - piktinosi klaipėdietis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder