"Guboją" linguoja nesutarimai

"Guboją" linguoja nesutarimai

Klaipėdos rajone įsikūrusią sodininkų bendriją "Guboja" galima įrašyti į sąrašą tų bendrijų, kuriose santarvę, ko gero, rasti būtų sudėtinga.

Šeštadienį vykęs kasmetinis jos narių susirinkimas labiau priminė karo lauką, kuriame, laimei, buvo kariauta tik žodžiais. Nors susirinkimo metu turėjo būti aptarti jau nuveikti ir būsimi darbai, nemažai jo dalyvių išsiskirstė taip ir nesulaukę ginčų pabaigos.

Nors ši bendrija turi 551 narį, į susirinkimą atvyko ir užsiregistravo tik 12 žmonių. Tiesa, 74 sodininkai balsavo raštu iš anksto.

Bendrijos pirmininkė Virginija Dapkūnienė savo pranešime tvirtino, kad aktualiausios, kaip ir kasmet, išliko tos pačios problemos, keliančios daugiausiai emocijų - šiukšlinimas ir sodų tarša, kelių ir gamtos priežiūra ir kt. Pirmininkė taip pat pristatė, kaip buvo naudojami bendrijos pinigai.

Prasidėjęs santūriais klausimais, šios darbotvarkės dalies aptarimas netruko išaugti į priekaištų lavinas. Pasak nepatenkintųjų, pirmininkė nesugeba tiksliai atsakyti į reikiamus klausimus ir nuolat kartoja, kad tai ne jos kompetencija, bendrijos pinigai esą ne visada yra naudojami tikslingai, darbai stringa, o pačios V. Dapkūnienės atlyginimas neva yra neadekvatus. Akcentuota, kad priėmimo valandos yra tik du kartus per savaitę - pora valandų antradieniais ir trys valandos šeštadieniais, o paprasčiausi darbai vis tiek nėra atliekami, pavyzdžiui, nesukuriama tinkama bendrijos interneto svetainė.

Su tokiais kaltinimais bendrijos pirmininkė nebuvo linkusi sutikti.

"Dirbu visu etatu, nes darbas yra ne tik oficialiomis valandomis ir kabinete, o ir už jo ribų",- teigė V. Dapkūnienė ir pateikė vieną iš savo papildomos veiklos pavyzdžių - geodezinius matavimus.

Pasak pirmininkės, pasiekti reikiamų pokyčių nėra lengva.

"Pirmininkų balsas kai kuriose įstaigose yra išklausomas, o tada užmirštamas", - teigė ji.

Vis aršesnius žmonių komentarus V. Dapkūnienė bandė malšinti ragindama visus nepritarimus pareikšti raštu, kad jie būtų įtraukti į kitų metų susirinkimo darbotvarkę.

Visgi sodininkai nesiliovė ginti savo pozicijų, o susirinkimas pasibaigė, kai dalis žmonių, matydami nesiliaujančius abiejų pusių priekaištus vieni kitiems, pradėjo skirstytis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder